joi, 10 septembrie 2020

FBI investighează un posibil complot al turcilor de asasinare a pastorului Andrew Brunson

 








FBI investighează un posibil complot de asasinare a pastorului Andrew Brunson, care a fost închis în Turcia timp cu doi de doi ani pentru acuzații false de terorism. Brunson a fost eliberat și i s-a permis să se întoarcă în SUA în octombrie 2018 după ce Turcia a intrat sub o presiune diplomatică intensă din partea administrației Trump. El a servit ca pastor al Bisericii „Învierea” din Izmir la momentul arestării sale.

Acum, un șef al unei bande care a fost arestat în luna Iunie în Argentina a susținut că i s-a solicitat din partea guvernului turc să-l ucidă pe Brunson. Serkan Kurtuluș a făcut declarația uimitoare la o lună după arestarea sa în Argentina, relatează International Christian Concern. El a susținut că membrii AKP Izmir l-au abordat cerându-i să se ocupe de asasinarea lui Brunson cu scopul de a putea da vina pe mișcarea Gulen, o comunitate islamică din Turcia care se află în contradicție cu AKP – partidul președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Brunson a fost acuzat de către Turcia de legături cu mișcarea Gulen, care poartă numele liderului său, clericul american Fethullah Gulen, din SUA. Turcia încearcă să îl extrădeze pe Kurtuluș din Argentina pentru a putea fi judecat pentru presupusa furnizare de arme de foc ilegale în Siria și moartea unui pilot rus în 2015.

În timp ce Kurtuluș a solicitat azil în Argentina, FBI ar fi cerut să-l interogheze cu privire la cererile sale cu privire la Brunson. CPI a declarat că Argentina nu a răspuns încă la cererea FBI.

Comentând afirmațiile lui Kurtuluș, CPI a spus: „Mulți consideră închisoarea lui Brunson ca o încercare a Turciei de a forța SUA să-l extrădeze pe Gulen.

„Arestarea sa arată faptul ca unii creștini din Turcia sunt adesea folosiți de către autorități care nu țin cont de libertatea religioasă în jocurile politice. Indiferent dacă afirmația lui Kurtuluș este adevărată sau nu, aceasta arată modul în care abordarea autorităților turce față de creștini poate fi integrată în mentalitatea socială”.

SURSA | ChristianPos

https://www.stiricrestine.ro/2020/09/09/fbi-investigheaza-un-posibil-complot-al-turcilor-de-asasinare-a-pastorului-andrew-brunson/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu