luni, 7 septembrie 2020

Invidia îngerilor Ce vede Raiul în Mântuitor
















Articol de 
Scriitor, desiringGod.org
Dragul meu Toviel,
Laudă lui Dumnezeu pentru progresul continuu al omului tău în har. Ne minunăm de milele care îl asistă zilnic; ceea ce a devenit (și devine) îi face pe demoni să batjocorească și serafii să laude. Ce privilegiu - printr-o astfel de lume de pericole, diavoli și amăgiri - să-l văd în siguranță acasă.
În ceea ce privește această sarcină, întrebarea dvs. care pune capăt scrisorii dvs. este una potrivită, de ce nu se vede omul tău așa cum vedem noi îngerii ? De ce el, un obiect al iubirii și credincioșiei statornice, pasionează viața ca și când ar fi o simplă fiară a câmpului? De ce cântă păsările mai vesel când el valorează mult mai mult decât multe vrăbii? În timp ce el simte contriciunea corectă asupra păcatului său, de ce pare să-i fie dor de ceea ce este evident: este un miracol ambulant, o pradă a războiului ceresc, un viitor judecător al îngerilor, un viitor conducător al cosmosului, un fiu de Dumnezeu, un om cu adevărat viu?
Bineînțeles, ne uităm la prăpastie, așteptând cu nerăbdare cu toată creația să urmărim revelarea fiilor lui Dumnezeu. Raiul se cutremură de bucurie violentă de fiecare dată când un păcătos se căiește și devine nou. De ce unele vase de milă posedă atunci atât de puțină sărbătoare, bucurie, minune ? Nu sunt asemenea realități prea strălucitoare pentru a se uita la „creat în Hristos Isus”? „Manopera lui”? "Născut din nou"? „Înviat cu Hristos”? Cum pot gândi gânduri atât de mici despre lucruri mărețe?
Lucifer, acel calomniator al sfinților, trăiește pentru a-și distorsiona identitatea în Hristos (dacă nu le poate jefui complet). Acest lucru nu este surprinzător, deoarece el chiar a călărit această tentație în luptă împotriva Însuși Stăpânului nostru. Declarația Tatălui „Tu ești Fiul meu iubit; cu tine sunt bine mulțumit ”( Luca 3:22 ) cu greu a căzut din cer înainte ca limba furcii să caute să o fure:„ Dacă ești Fiul lui Dumnezeu. . ” Luca 4: 3 ).
Necreativ, el lovește și astăzi identitatea lor - demonii vechi nu învață dispozitive noi. Toviel, trebuie să le reamintim - din Carte - de minunea pe care Dumnezeu a făcut-o despre ei.

Una prezisă

Mai întâi, ajută-l să se așeze în marea poveste. El tinde să se simtă atât de mic și nesemnificativ. Citește despre eroii de odinioară și simte că trăiește într-o altă lume a credinței decât a lor. Dar oare Avraam, Sara, Moise, Rut, David, Iosif, Ilie, Estera, Ieremia, Ezechiel ar recunoaște chiar gloria pe care o are? Au auzit doar șoapte și au văzut doar umbre - el posedă ceea ce avea să vină întotdeauna.
Omul tău este o împlinire plină de viață a ceea ce au văzut prin profeție - chiar dacă el ar putea să-l cântărească. Ieremia și Ezechiel au vorbit despre sfântul regenerat în prezicerea noului legământ, legământul său (Ezechiel 36 ; Ieremia 31-32 ). O, pentru a fi membru al bisericii, oamenii din „voi face”. .
  • Te voi curăța de toată murdăria și idolatria ta.
  • Voi îndepărta inima de piatră și vă voi da o inimă de carne.
  • Îmi voi pune Duhul în tine și te voi face să mă asculți.
  • Îți voi ierta nelegiuirea și nu-mi voi mai aminti de păcatele tale.
  • Voi pune frica de mine în inimile voastre, ca să nu vă întoarceți de la mine.
  • Nu mă voi abține de la a-ți face bine.
  • Mă voi bucura să vă fac bine.
  • Te voi planta în pământ din toată inima și din tot sufletul meu.
  • Eu voi fi Dumnezeul tău.
Gânduri noi. Afecțiuni noi. Inimi noi. Noua ascultare. O nouă certitudine. Un nou Duh. O nouă teamă. Un nou legământ. O noua viata. Sângele Stăpânului nostru a declanșat profețiile antice, la Rusalii le-a aprins și, la a doua sa venire, le va consuma. „Acest pahar care este turnat pentru voi este noul legământ în sângele meu” ( Luca 22:20 ).
Ajută-l pe omul tău să înțeleagă că a fost mai bine ca Hristos să fie aici în cer, pentru ca Duhul cerului să vină și să trăiască în el.

Unul Înviat

Ce a fost prezis această nouă viață decât o viață de înviere - spiritual acum, și mai târziu, fizic.
Îi observați blândețea pentru a împărtăși mărturia cu cei ale căror conversii le consideră mai „incitante” decât ale sale. De când animația oricărui păcătos - numită, iertată, spălată, adoptată, înviată din morți - nu este electrizantă pentru a privi? Existența sa pură exclamă puterea lui Dumnezeu, confundă iadul și perplexează lumea.
Pentru a trezi minunea, amintește-i de acea ilustrare străveche a zorilor noului legământ. Începe sumbru, într-un cimitir de oase - nici măcar îngropate - împrăștiate în pământ. Îl poate vedea pe al său, culcat acolo, culcat de păsări? S-a pus întrebarea: pot trăi aceste oase uscate? (Eu, unul, am clătinat din cap ca răspuns.) Apoi, porunca: „Respirați pe acești uciși, ca să trăiască ” ( Ezechiel 37: 9 ). Am stat lângă noi, urmărind. Ezechiel a profețit și am auzit zgomotul de neuitat al oaselor care zăngăneau, strângându-se împreună în timp ce „venea în ei răsuflarea și trăiau și stăteau în picioare , o armată extrem de mare ” ( Ezechiel 37:10 ).
O Toviel, omul tău a fost unul dintre aceștia, mort spiritual și fără speranță. Dar Dumnezeu a suflat în el prin Duh. L-am auzit clătinând, stând în picioare și răsuflând o viață nouă. El nu mai este un copil al mâniei, un soldat al lui Satana, ca și restul omenirii. Împotriva oricărei speranțe, El este viu pentru Dumnezeu, înviat cu Hristos - deja. El a murit și viața lui este acum ascunsă cu Hristos - deja ( Coloseni 3: 3 ). El nu mai poate fi niciodată cine a fost odată - deja. „Dacă cineva este în Hristos, el este o nouă creație. Vechiul a murit; iată, noul a venit ”( 2 Corinteni 5:17 ). Omul tău este un om înviat.
O, cum au uimit oamenii când Stăpânul nostru a închis ochii și a deschis mormintele în Ierusalim, iar unii au umblat pe străzi ( Matei 27: 51-53 ). Omul tău a spus că dorește să-l fi văzut. El spune asta - oh, pentru ochi mai mari de credință! - spune că stând în fața celui înviat , cântând alături de cei înviați, călătorind alături de cei care „au fost înviați împreună cu Hristos” și au îmbrăcat pe noul om, Hristos Isus însuși ( Coloseni 3: 1 , 10 ).

Unul spiritual

Un golf este deja fixat între regenerarea cu adevărat și cine a fost odată. Știu că nu îl simte întotdeauna - atât de minunat de sensibil la abaterile de la voința Stăpânului nostru - dar adevărul glorios rămâne. De la moarte la viață, de la nelegiuire la dreptate, de la întuneric la lumină. De la fiii lui Satana, sclavii păcatului, nebuni, rătăciți, trecându-și zilele urâte și urându-se unii pe alții până la măreția „aleșilor lui Dumnezeu, sfinți și iubiți” ( Coloseni 3:12 ), spălați, îmbrăcați, regenerați și - îți mai poți imagina? umplut cu propriul său Duh!
Stăpânul nostru și al lor au răsturnat fiecare Babel a religiei create de om prin pronunțarea „Trebuie să te naști din nou”. Nici o cantitate de obiceiuri religioase, fapte bune sau sinceritate încântătoare nu va înlocui. „Ceea ce se naște din trup este carne și ceea ce se naște din Duh este duh” ( Ioan 3: 6 ). „Oricine nu are Duhul lui Hristos nu îi aparține” ( Romani 8: 9 ). „Nici circumcizia nu contează pentru nimic, nici necircumcizia, ci o nouă creație” ( Galateni 6:15 ).
Dar el este viu și spiritual - născut de sus. El merge cu Dumnezeu mai intim decât Adam în Paradis sau Moise peste Sinai. Duhul, trimis de la Domnul nostru după înălțarea Sa, locuiește acum în ele , nu doar vine asupra lor. Ei sunt templul Dumnezeului celui viu, ai cărui sâni aprind, de neconceput, cu Dumnezeu însuși ( 2 Corinteni 6: 16-18 ).

Omul viu

Iată omul așa cum a fost întotdeauna intenționat să fie . Rețineți că. Adam nu a fost culmea omenirii. Al doilea Adam - și cei recreați în imaginea sa - stau ca vârful muntelui către cimitirul scufundat al omenirii.
Omul tău încă nu este desăvârșit, pentru că Ioan scrie: „Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu și ceea ce vom fi nu a apărut încă; dar știm că atunci când va apărea vom fi ca el, pentru că îl vom vedea așa cum este ”( 1 Ioan 3: 2 ). Dar ei sunt copiii lui Dumnezeu acum - înviați, plini de Duh, vii pentru Dumnezeu, spirituali, fii și fiice pentru slava Lui. Și acest lucru este vital pentru ei să știe și să primească prin credință dacă vor să meargă într-o manieră demnă de Dumnezeu.
Nu uitați niciodată: realitatea precedă întotdeauna comportamentul. Într-adevăr, este cauza comportamentului. Învierea precede o viață înviată - cu toate lucrările ei glorioase. Totuși, pentru a trăi așa cum ar trebui, trebuie să știe și cine sunt. „Nu deveniți parteneri cu ei; căci la un moment dat erai întuneric, dar acum ești lumină în Domnul. Mergeți ca niște copii ai luminii ”( Efeseni 5: 7-8 ). „Curăță vechiul dosp. precum sunteți cu adevărat azimi ”( 1 Corinteni 5: 7 ).
El este un copil al luminii, născut de sus, un trofeu al îndurării de necercetat, produs al promisiunilor străvechi, iertat, cu o nouă putere de a asculta. Ales de Dumnezeu. Destinat să se scalde în eternul zâmbet al feței de trei ori sfinte, aprins ca zece mii de sori la amiază. Un fiu al promisiunii. Un fiu al milei. Un fiu al lui Dumnezeu.
Oh, dacă s-ar putea vedea prin ochii lui. Ce îndrăzneală este a lor, ce minune, ce laudă, ce uimire, ce umilință, ce splendoare de nedumerit, ce bucurie de neînvins.
Iubitul tău unchi,
Gabriel
https://www.desiringgod.org/articles/the-envy-of-angels

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu