luni, 14 septembrie 2020

PAKISTAN | Creștin condamnat la moarte pentru blasfemie după ce acesta ar fi refuzat să se convertească la islam













Morning Star News (MSN) relatează că Asif Pervaiz, în vârstă de 37 de ani, a fost ținut în arest în ultimii șapte ani de când a fost acuzat de blasfemie după ce fostul său supraveghetor de la locul de muncă, dintr-o fabrică de confecții, l-a acuzat că ar fi trimis diferite mesaje de pe telefonul său mobil, a spus avocatul Saiful Malook.
Marți, 8 septembrie, o instanță l-a condamnat pe Pervaiz la moarte. Malook a declarat pentru AFP că Pervaiz neagă toate acuzațiile împotriva sa.
„Acest caz ar fi trebuit să fie respins de judecător”, a spus avocatul, adăugând că procuratura nu are dovezi și că acesta a făcut apel la Înalta Curte Lahore la sfârșitul acestei săptămâni.
„Au petrecut deja șapte ani de când a început acest proces. Cine știe câți ani va trebui să așteptam până când se va încheia?” a spus Malook pentru MSN.
Pervaiz a susținut că supraveghetorul său l-a acuzat de blasfemie numai după ce a refuzat să renunțe la credința creștină pentru a se converti la islam. Ca să nu mai aibă de-a face cu acuzatorul său, Pervaiz a renunțat la slujba pe care o avea, dar supraveghetorul său a continuat să-l urmărească și la noul loc de muncă.
Malook a declarat că clientul său și-ar fi pierdut cartelă SIM chiar cu câteva zile înainte de presupusul incident și se presupune că acuzatorul, după ce a găsit cartela, a folosit-o pentru a-și trimite singur mesaje de pe aceasta.

„Este tragic faptul că Pervaiz a petrecut deja șapte ani în închisoare, pe toată durata procesului, și Dumnezeu știe câți ani va trebui să mai rămână încarcerat până când instanța de judecată va rejudeca acest caz”, a declarat avocatul lui Pervaiz pentru presă. „Cel mai rău lucru în cazurile de blasfemie este că acuzații sunt uitați în închisoare ani de zile până când nevinovatia lor va fi dovedită în cele din urmă”.
Malook este un musulman care a reprezentat-o și ​​pe Asia Bibi, care a fost, de asemenea, condamnată la moarte pentru blasfemie înainte că acest caz al ei să câștige atenție internațională, fiind eliberată în octombrie 2018. După cum a raportat CBN News, conform legislației islamice, blasfemia este o infracțiune care se pedepsește cu moartea în Pakistan. Asia Bibi a fost condamnată pentru blasfemie în 2010. Un coleg de serviciu a acuzat-o că a insultat Islamul după o dispută. Asia Bibi a petrecut aproape un deceniu pe coridorul morții înainte de a fi în cele din urmă eliberată.
Bibi locuiește acum în Canada cu copiii ei. În luna februarie a acestui an, ea a cerut guvernului Franței azil politic.
Creștinii și alte minorități religioase continuă să fie principalele ținte ale abuzului în conformitate cu legile pakistaneze privind blasfemia.
Există aproximativ 80 de persoane acum în închisoare în Pakistan acuzate de blasfemie, jumătate dintre ele se confruntă cu condamnări pe viață sau cu pedeapsa cu moartea, potrivit Comisiei SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională.
Unii dintre învinuiți nu ajung niciodată la proces. În iulie, Tahir Ahmad Naseem, cetățean american, a fost împușcat și ucis într-o sală de judecată din Peshawar, Pakistan. Atacatorul a susținut că l-a împușcat pe Naseem pentru că aparținuse credinței Ahmadiyya.
SURSA | CBN News
https://www.stiricrestine.ro/2020/09

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu