luni, 19 august 2019

Un primar american se declară împotriva educației LGBT în şcoli

Primarul orașului Barnegat, statul New Jersey, a lansat o campanie împotriva unei noi legi care vrea să impună școlilor publice să predea istoria mişcării LGBT și a contribuțiilor aduse de persoane importante din această mişcare.
Primarul Alfonso Cirulli a reuşit să atragă toate privirile la o ședință a comitetului orășenesc enunţând public  opinia sa, care a spus că nu reprezintă părerile întregul comitet.
În timpul ce citea raportul primarului, Cirulli s-a pronunțat împotriva noii legi, spunând: „Niciun grup nu are dreptul să-i oblige pe ceilalți să se conformeze credințelor lor, să-i priveze de drepturile conferite de Primul Amendament și să anuleze părinților dreptul e a-şi educa moral copii după cum cred de cuviinţă.“
Cirulli i-a îndemnat pe locuitori să scrie guvernatorului și celorlalţi aleşi din stat, cerându-le să abroge legea.
Această lege a fost adoptată în luna ianuarie, şi impune școlilor publice din statul New Jersey să incorporeze istoria LGBT în programa de învățământ pentru elevii de gimnaziu și liceu. Aceasta va intra în vigoare pentru anul școlar 2020-2021.
După discursul primarului, oamenii de ambele părți ale dezbaterii au luat cuvântul.
Bridget Nunn, un medic psihiatru, a spus: „Sunt o persoană care a consiliat mulți adolescenți care sunt transgender. Știu suferinţele prin care trec ei și familia lor”.
Viceprimarul John Novak îl susţine pe primar. „Dacă vreau ca copilul meu să nu ia parte la aceste ore, ar trebui să-mi fie permis să fac această alegere”, a spus Novak.
Action News a vorbit cu primarul Cirulli, care este un fost profesor și asistent director.
„Această lege calcă în picioare drepturile Primului Amendament, în special dreptul privind libertatea religioasă. Pentru că se ajunge pe un teren în care, cred eu ca profesor, educația nu ar trebui să treacă”, a spus Cirulli.
Majoritatea oamenilor cu care am vorbit nu au fost de acord cu primarul.
„Opinia mea este că ar trebui să fie predată la școală”, a spus Ines Carvalho, a cărei fiică urmează să intre în clasa a cincea.
O altă localnică, Judy Cobb a spus: „Cred că este bine să fie învățată în școli. Cred că copiii ar trebui să beneficieze de o educație largă și să învețe despre ce se întâmplă în lumea de azi”.
Un grup de susţinere a drepturilor persoanelor LGBTQ, Garden State Equality (GSE) a făcut următoarea declaraţie: „Este profund tulburător faptul că primarul din Barnegat se opune construirii unui mediu incluziv și afirmativ pentru tinerii LGBTQ, mai ales având în vedere că GSE a lucrat îndeaproape cu inspectoratul școlar pentru a implementa cu succes această programă transgender pentru elevi. Mai mult, opiniile primarului sunt în contrast puternic cu educatorii din inspectorat, doi dintre ei contribuind la dezvoltarea curriculumului nostru.”
Action News s-a adresat guvernatorului Phil Murphy.
Un purtător de cuvânt al biroului său a răspuns: „Guvernatorul Murphy a fost onorat să semneze legislația care face din New Jersey cel de-al doilea stat din națiunea noastră în care istoria luptei LGBTQ pentru egalitate este consfinţită în programa noastră școlară publică. Guvernatorul consideră că lecţiile pe care elevii le vor învăţa despre contribuțiile semnificative și istoria fraților și surorilor noastre LGBTQ vor ajuta la construirea unor comunități mai tolerante și mai primitoare.”
New Jersey este al doilea stat care implementează o programă LGBT în școlile publice, după California.
Sursa: Action News, 6ABC
https://www.stiricrestine.ro/2019/08/18/un-primar-american-se-declara-impotriva-educatiei-lgbt-in-scoli/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu