joi, 22 august 2019

Creştinii din Kashmir se tem de persecuții şi mai mari după ce regiunea şi-a pierdut statutul special

După revocarea statutului special al Kashmirului, creștinii din regiune se tem că schimbarea va duce la un val de naționalism hindus și odată cu acesta, o creștere a persecuției.
Înainte ca guvernul indian să revoce articolul 370 din Constituția indiană, acum două  săptămâni, regiunea cu majoritate musulmană se bucurase de un statut autonom special, cu propriul drapel, constituție separată și administrație proprie.
Revocarea articolului 370 a făcut parte din programul electoral din 2019 al partidului naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP).
Mulți creștini din Kașmir sunt foști musulmani care se confruntă cu presiuni în cadrul comunităților în care trăiesc din cauza convertirii lor. Acum se tem că vor îndura o creștere a persecuției, datorită punerii în aplicare a unei agende naționaliste hinduse, conform Open Doors.
Există, de asemenea, îngrijorări că legile anti-convertire care au făcut viața din ce în ce mai dificilă pentru creștinii din India vor fi acum aplicate întocmai şi în Kashmir.
Legile au fost introduse în mai multe state indiene și fac o infracţiune convertirea de la credința hindusă la creștinism, precum şi activităţile de evanghelizare prin care hindușii sunt convinşi să-și schimbe credința.
Radicalii hinduşi cer impunerea legislaţiei anti-convertire la nivel naţional.
Dr. Matthew Rees, de la Open Doors, a declarat: „Tensiunile din Kashmir  sunt foarte îngrijorătoare pentru minoritățile religioase din India și în special pentru cei care trăiesc în Kashmir.”
„Aceasta include populația creștină locală, dintre care mulți sunt de origine musulmană și care deja se confruntă cu presiuni severe din partea comunității lor.”
Surse din Kashmir au declarat pentru Open Doors că sunt îngrijorate de faptul că această ultimă schimbare va crește nivelul deja ridicat de teamă în rândul comunităților minoritare din Kashmir.
„Evenimentele din regiune indică foarte clar că nicio minoritate din India nu se poate aștepta la vreun nivel de protecție specială.”
Luna trecută, 49 de celebrităţi din industria divertismentului din țară au semnat o scrisoare deschisă care condamnă atacurile asupra minorităților religioase.
Scrisoarea citează cifrele Biroului Național al Criminalității, arătând că au fost raportate 254 de crime de ură bazate pe identitate religioasă între 2009 și 2018, cu musulmani victime în 62% din cazuri, în timp ce creștinii au reprezentat 14%.
Scrisoarea a adăugat că 90% din aceste atacuri au fost raportate după mai 2014, când guvernul BJP a preluat puterea la nivel național.
„Ce acțiuni au fost luate de fapt împotriva făptuitorilor?” se spune în scrisoare, adăugând că făptașii ar trebui pedepsiți „rapid”.
„Niciun cetățean nu trebuie să trăiască cu frică în propria țară”, se mai afirmă în scrisoare.
Printre semnatari s-au numărat cântăreața Shubha Mudgal, realizatorii de film Shyam Benegal și Anurag Kashyap, și actrița Konkona Sen Sharma.
Open Doors a spus că cifrele din scrisoare sunt „mult mai mici” decât numărul incidentelor care au fost raportate de creștinii din India în ultimii ani.
„Cu toate acestea, scrisoarea are importanţă, deoarece a fost semnată de unii dintre cei mai cunoscuți producători de film și activiști ai Indiei”, a declarat organizația, care sprijină creștinii persecutați.
India se clasează pe locul 10 în Topul Mondial al Persecuţiei, cu primele 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin. India are aproximativ 64 de milioane de creștini, mai puțin de cinci la sută din populație.
https://www.stiricrestine.ro/2019/08/21/crestinii-din-kashmir-se-tem-de-persecutii-si-mai-mari-dupa-ce-regiunea-si-a-pierdut-statutul-special/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu