Pentru că e foarte groasă treaba la Caracal, propaganda și-a scos toți activiștii de serviciu. Orice pistă care ar putea conduce la un adevăr trebuie discreditată – dar nu prin combaterea informației, ci prin aruncarea de fumigene.

Sorin Ioniță lansează un fake news cât Casa Scânteii securiste de mare – cică știrea care arăta legăturile dintre rețelele de trafic de persoane din Olt și clienți austrieci și americani ar fi apărut „la un ziar local deținut de Marius Oprescu, președintele CJ Olt, baron PSD.”

De fapt, sursa știrii este motivarea sentinței de condamnare pronunțată de Tribunalul Olt în această speță, în urmă cu 6 ani, pe 12 iluie 2013. Așadar, este un document incontestabil, al unui tribunal. Informația a circulat amplu în presă și poate să fie foarte ușor verificată.

Sorin Ioniță se mai plânge că în România nu există mecanisme care să combată „dezinformarea strategică” și să asocieze această „dezinformare” cu un „risc de securitate civilă”. Și că această informație ar fi, așadar, un „risc de securitate civilă” pentru România. Este visul umed al oricărui sistem de tip securist – să îi trimită la închisoare, discrediteze, marginalizeze pe toți cei care spun lucruri incomode. Pe toți cei care ar putea să demaște ororile sistemului.

Cam asta este amploarea mafiei și a minciunii, în România. Sunt mobilizați toți activiștii și idioții utili, se aruncă perdele de fum și se caută scuze pentru a acoperi o monstruozitate fără margini.
Gabriel Popa

Între timp, jurnaliștii Libertatea au reușit să vorbească cu una dintre fetele care erau minore atunci și să scoată documente din dosar, iar concluziile sunt devastatoare: nici măcar un singur soldat american care a beneficiat de minorele abuzate nu a fost chemat la audieri, austriecii au fost chemați, dar nu au pățit nimic, în schimb românii care au întreținut relații cu acele minore au fost condamnați cu închisoare până la 2 ani.

Așa arată radiografia unei colonii minore sub regimul Băsescu (care a fost continuat neabătut de Johannis), regim susținut vehement inclusiv de sclavii din presă de tipul Ioniță, cei care își doresc o Românie Securistă ca Soarele sfânt de pe cer.

Iulian Capsali

PS: Ce uită să menționeze autorii articolului este faptul că liderul rețelei mafiote, Daniel Bogdan zis Cocoș, ce a fost condamnat la șase ani de închisoare, în timp ce era închis la Penitenciarul Craiova a murit în condiții suspecte. Ceea ce sper să nu se întâmple cu Gh. Dincă, dementul care are în mâna cheile rețelei din Caracal, protejată de "organele" statului.

https://www.activenews.ro/stiri/Resursele-de-exploatat-ale-Coloniei-MINORELE-157343