luni, 19 august 2019

Pastor Columbian asasinat din cauza unui protest pentru pace

COLUMBIA – Plinio Rafael Salcedo, un pastor evanghelic din Taraza, Bajo Cauca Antioquia, a fost găsit împușcat la începutul acestei săptămâni, în casă în care locuia împreună cu soția și cei doi copii. Cei mai mulți cred că a fost asasinat.

Motivul atacului este încă necunoscut, însă criminaliștii din Columbia consideră că totul e legat de un protest organizat cu doar două zile înainte de moartea pastorului. Aproape 1.000 de persoane din bisericile protestante și catolice au scandat pentru pace.
Columbia este cunoscută pentru violența înfiorătoare a grupărilor armate ilegale, care încearcă să preia controlul în toată țara. Grupările speră să intimideze liderii religioși pentru a putea aduce comunitățile sub autoritatea lor.
În, 2016, în efortul de a restabili pacea în țara sud-americană, președintele Juan Manuel Santos a semnat un acord de pace cu o organizație rebelă de extremă stânga, Forțele Armate Revoluționare din Columbia, însă efectele sunt aproape invizibile.
Potrivit unui raport al New York Times, aproape 3.000 de militanți au reluat lupta, cel puțin 500 de activiști și lideri ai comunității fiind uciși.
Bisericile sunt adesea o țintă sigură pentru acești dizidenți. ,,Ei văd bisericile că un dușman care trebuie eradicat, deoarece, datorită predicării și acțiunilor păstorilor, mulți tineri au renunțat la conflictele armate și operațiunile ilegale”, a spus pastorul Harold Arias, liderul Bisericii Porții Mântuirii, potrivit Evangelical Focus.
În ciuda pericolului, creștinii din regiune cunosc importanta răspândirii Evangheliei. Pastorul Nelson Gonzalez din orașul Buenaventura a declarat pentru Open Doors că „propovăduirea Evangheliei nu a fost niciodată ușoară, dar în regiunea noastră, este o problemă pe viață și pe moarte. Cu toate acestea, nu ne oprim.”
Christian Solidarity Worldwide a solicitat guvernului columbian să facă dreptate în cazul morții pastorului Salcedo. „Ne exprimăm sincerele condoleanțe familiei pastorului Plinio Rafael Salcedo. Deși salutăm până acum eforturile guvernului columbian în ceea ce privește acordul de pace, s-au schimbat prea puține lucruri pentru comunitățile din regiunile în care grupurile armate ilegale continuă să funcționeze.
https://www.stiricrestine.ro/2019/08/18/pastor-columbian-asasinat-din-cauza-unui-protest-pentru-pace/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu