vineri, 30 august 2019

Strigătul Israelului: „Nu ne dezbinați”

 29.08.2019  |    Stiri Israel si Orientul Mijlociu  |   




Chiar înainte să apară controversa legată de afirmațiile lui Trump despre susținerea evreilor față de Israel, Israelul a fost asaltat cu critici fiindcă a interzis accesul pe teritoriul său lui Omar și Tlaib, membre în Congresul American, din cauză că ele susțin mișcarea BDS.

Totuși, Israelul i-a permis accesul lui Tlaib din motive umanitare, în scopul de a o vizita pe bunica sa, însă ea a refuzat. Vom vorbi mai mult despre acea situație cu un avocat internațional al drepturilor omului, Arsen Ostrovsky. El e directorul executiv al Congresului Evreilor Israelieni și care se află în primii 25 cei mai influenți evrei pe Twitter, având aproape 50. 000 de abonați.
Vorbim despre doi dintre cei mai proeminenți susținători ai mișcării BDS, Tlaib și Omar, din Congresul American, cărora li s-a interzis în urmă cu câteva zile accesul în Israel. Cum vedeți această situație?
Arsen Ostrovsky: Israelul e o democrație deschisă, vibrantă, puternică. Noi permitem accesul oamenilor provenind din toate contextele, credințele, religiile și care pot avea opinii din tot spectrul posibil. Fiecare democrație, însă, își are limitele sale și Israelul nu e un caz unic în acest sens. Când s-a aflat că itinerarul acestor două femei membre în Congres nu avea un scop educativ, că n-a fost vorba despre a dori să se afle despre complexitatea conflictului dintre israelieni și palestinieni, ci că era vorba de o vizită de propagandă pentru aceste două femei membre în Congres, care sunt și lidere, nu doar niște spectatori pasivi, ele conducând mișcarea BDS din Congres.....................

Ultimele articole - Viața spirituală


https://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel/11121-strigatul-israelului-nu-ne-dezbinati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu