miercuri, 15 iulie 2020

FAŢA NEVĂZUTĂ A AVORTULUI












 Articol publicat de Vio Pop | 17 iulie 2015, 23:04


Un video publicat de Center for Medical Progress face înconjurul lumii: o responsabilă de la Planned Parenthood (paternitate planificată), principala industrie a avorturilor din Statele Unite, a fost filmată vorbind de vânzarea de organe de copii provenite din „avorturi parţiale”, adică din ultimele săptămâni de sarcină.

Este vorba de Deborah Nucatola, directoarea serviciilor medicale a federației Planned Parenthood, care vorbeşte despre afacere cu o completă naturaleţe, în timp ce servea masa, în faţa unei persoane ce se presupune că era un potenţial client, membru al unei firme de „ţesuturi embrionare”.

În virtutea responsabilităţii sale, informează LifeNews, Nucatola este din 2009, responsabilă cu supervizarea  tuturor serviciilor medicale de Planned Parenthood şi de asemenea responsabilă de instruirea celor care practică avorturi, fiind ea însăşi una dintre persoanele însărcinate să realizeze avorturi la sarcini de până la 24 de săptămâni.
Acest video a fost publicat inițial pe pagina web a Center for Medical Progress și face parte dintr-o investigație mai lungă (cu o durată de 3 ani), pe o temă care Center for Medical Progress o numește practici „ilegale” la Planned Parenthood. Odată ce comercianții primesc țesutul fetal, părțile corpului sunt trimise universităților, companiilor farmaceutice și agențiilor guvernamentale.

În timpul conversaţiei, spaţiul original al acestui video fiind de peste 2 ore, Nucatola recunoaşte că Planned Parenthood vinde diverse părţi ale copiilor avortaţi şi foloseşte tehnici de avort prin naşteri parţiale, pentru a obţine aceste organe. Vorbeşte inclusiv de preţul, care oscilează între 30 şi 100 de dolari, în funcţie de organ.
În timp ce mănâncă, vorbeşte cu o francheţe absolută: „mulţi doresc inimi intacte, deoarece caută un nod concret, cum este auriculoventricular sau sinoauricular …. Eu întotdeauna spun: atâtea ficate cât este posibil. Multe persoane doresc ficatul. Din acest motiv, operatorul trebuie să lucreze cu sprijin de un ecograf, pentru a ştii unde să pună forcepsul”.

În alt moment spune: „de asemenea doresc extremităţile inferioare. Cu acestea este mai uşor. Nu ştiu ce fac cu ele, presupun că au nevoie de muşchi”. Apoi adaugă: „suntem foarte buni să facem rost de inimi, plămâni, ficat, pentru că ştim să facem fără să perforăm această parte. Rupem deasupra, rupem dedesupt şi verificăm ca totul să iasă intact”.

Ea însăşi explică faptul că cele mai mari dificultăţi le au pentru a obţine craniul şi mărturiseşte că în timpul procesului încearcă să schimbe orientarea în care vine copilul pentru a obţine astfel capul. „În general cu capul ce facem este să schimbăm orientarea fătului, în aşa fel să nu vină cu capul. Dacă vine invers, are loc o dilatare când iese ce îţi permite să scoţi capul intact”.

„Avem la agenția națională un departament de judecată și contestație ce pur și simplu nu vrea ca noi să fim persoanele aflate la mijlocul acestei chestiuni acum,” a mai declarat Nucatola. “Dar pot să-ți spun că în spatele ușilor închise au loc aceste convorbiri între asociați”.

Russell Moore, președintele Comisiei pentru Libertatea şi Etică Religioasă din Convenția Baptistă de Sud, a spus despre video: „Am rămas încremenit pentru o oră.”

Moore a recunoscut în editorialul lui postat pe Facebook că inițial a crezut că video-ul era o farsă până a confirmat autenticitatea acestuia cu liderii de la Pro-Life.

„Dacă aceasta nu șochează conștiința, atunci ce o va face?” a întrebat Moore. „Nu este doar faptul că bebelușii din uterul matern sunt privați de viețile lor, dar cadavrele lor sunt și profanate pentru profit. Acest lucru nu este doar criminal; este criminal în cel mai macabru mod”.

Părintele Frank Pavone de la organizaţia Preoți pentru Viată (Priests for Life) a spus că practica aceasta nu este doar o crimă morală, ci „încalcă mai multe legi la nivel statal și federal”. A numit industria avorturilor ca fiind  „coruptă până în măduva oaselor.” „Dacă nu ai suficientă conștiință care să te oprească să omori un copil, atunci nu ai suficientă conștiință să te oprească şi să vinzi părți din corpul copiilor avortați”, a declarat Pavone.

Facebook a cenzurat editorialul lui Moore, potrivit informaţiilor a numeroși utilizatori, precum și a lui Moore. Russell Moore a apelat la Twitter și a întrebat pe Facebook: „Dragă Facebook, ce este “abuziv” în a protesta faţă de traficul uman a lui Planned Parenthood?” Utilizatorii de Facebook care au încercat să posteze un link la comentariile lui Moore au fost anunţaţi că site-ul a fost blocat pentru că „alte persoane de pe Facebook au raportat conținutul ca fiind abuziv

Lila Rose, președinta grupului pro-viață Live Action, a fost de asemenea îngrozită de dezvăluirea faptului că Planned Parenthood recolectează ilegal organele copiilor avortați, pentru profit.
Această investigație din partea Centrului pentru Progresul Medical (Center for Medical Progress) scoate la iveală oroarea de neimaginat ce reprezintă Planned Parenthood” a spus Rose într-o declarație publicată de Christian Post în ziua de vineri. „Exploatarea vieții umane, acoperirea acestei acțiuni cât și beneficiile care se obțin în piața neagră, din cea mai mare rețea de avort din SUA, nu sunt doar stridente și sfâșietoare, ci expune faptul că negoțul avortului este corupt până în măduva oaselor, de la CEO-ul Cecile Richard, până la orice clinică locală”.

La o tele-coferință din ziua de marți cu portalul Christian Post și alte canale media,David Daleiden, liderul proiectului pentru investigația sub acoperire, a spus că el nu poate face comentarii la ora actuală despre pașii care s-au făcut din punct de vedere legal pentru a investiga aceste încălcări a statutelor federale și statale din partea lui Planned Parenthood.

În video, Nucatola afirmă că legile împotriva acestei practici, a recolectării părților corporale din copiii avortaţi, au o „interpretare deschisă”.

Conform centrului, există legi statale și federale împotriva vânzării părților corporale avortate. „Vânzarea sau cumpărarea țesutului uman fetal este o crimă federală care poate să fie pedepsită până la 10 ani de închisoare și o penalizare care poate ajunge până la 50.000$”, conform unei declarații emise de către Center for Medical Progress.

Mai multe video-uri investigatoare şi alte documentări despre aceste practici, vor fi emise de către Centre for Medical Progress în următoarele săptămâni.

Pentru Știri Creștine, Beni Drădici



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu