miercuri, 15 iulie 2020

Familia tradiţională, apărată la Strasbourg: „Dacă mâine căsătoriile între persoanele de același sex ar fi majoritare, cum se va asigura perpetuarea speciei umane?“










Mai multe mitinguri pentru susţinerea familiei tradiţionale au avut loc în acest an, în marile oraşe ale ţării, participanţii solicitând modificarea Constituţiei României, astfel încât mariajul să fie doar între un bărbat şi o femeie, şi nu între doi soţi. “Milioane de români cer referendum pentru familie”, “În România, copiii noştri pot striga fără discriminare: mamă, tată, bunică. Asta e familia”, au fost doar câteva dintre mesajele afişate. “Tema este una simplă şi clară susţinem familia normală, naturală şi firească şi dorim definirea clar în Constituţia României ca căsătoria să fie între un bărbat şi o femeie, nu între doi soţi, pentru că avem experienţa altor ţări unde acest termen, doi soţi, poate să fie de acelaşi sex şi noi încercăm să ne apărăm familia şi căsătoria de alte influenţe externe”, a declarat Leonard Vancu, reprezentantul Coaliţiei pentru Familie.

Recent, Coaliţia pentru Familie a obţinut avizul Curţii Constituţionale pentru modificare articolului 48 din Constituţie astfel încât să prevadă expres că familia este alcătuită din bărbat si femeie, excluzând posibilitatea căsătoriilor gay. Petiţia pentru revizuirea Constituţiei României a fost semnată de peste 3 milioane de români. Vocea celor care doresc definirea în Constituție a căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie a fost auzită şi în Parlamentul European, prin intermediul euroalesului Daniel Buda, unul dintre reprezentanţii României care s-a exprimat mereu în favoarea familiei tradiţionale.



“Am participat la dezbaterea încheiată cu puțin timp în urmă cu privire la recunoașterea conținutului actelor de stare civilă, inclusiv a parteneriatelor încheiate între persoanele de același sex. Am fost revoltat de intervenția Comisarului Andriakautis care, a făcut referire la România unde se așteaptă o decizie a instanței în acest sens, punând în paranteză până la urmă dorința a milioane de români care doresc ca familia să fie definită ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Respect opțiunea fiecăruia. Nimeni nu trebuie să sufere pentru ceea ce decide să facă cu viața personală dar niciodată nu voi accepta ca României să i se impună, chiar și cu forța, directivele europene sau să facă ceva dincolo de perceptele și valorile morale pe care le are. Cred și iubesc valorile Uniunii, dar la fel de mult iubesc dreptul statelor de a spune NU atunci când se depășesc anumite limite. I-am atras atenția Comisarului să comunice tuturor celor interesați de recunoașterea parteneriatelor civile între persoanele de același sex că nu vom tolera în România o directivă prin care să ni se impună un astfel de lucru. Stau să mă gândesc dacă mâine căsătoriile între persoanele de același sex ar deveni majoritare, cum se va asigura perpetuarea speciei umane în interiorul Uniunii Europene? Importăm imigranți?”, a explicat Daniel Buda.
Iată intervenţia deputatului 

Apreciez preocupările Comisiei Europene privind consolidarea celei mai importante valori a Uniunii Europene, respectiv libera circulație a persoanelor, iar simplificarea cerințelor de prezentare a anumitor documente oficiale face parte din acest proces. Consider însă că trebuie făcuți pași importanți mai departe, astfel încât, libera circulație a persoanelor să cunoască noi valențe. Recunoașterea conținutului actelor de stare civilă este următoarea etapă pe care o considerăm ca fiind necesară a fi implementată de Comisia Europeană. Acest lucru permite cetățenilor europeni o mai bună mobilitate în spațiul european, fie că vorbim de cei care își caută un loc de muncă mai bun, sau de studenți or, pur și simplu, de cei care aleg să își stabilească domiciliul într-un alt stat membru.

În acest context, subliniez necesitatea identificării unor mecanisme și proceduri eficiente care să asigure suplețea acestor norme în beneficiul cetățenilor. Atrag însă atenția asupra obligativității de a găsi resorturile necesare în vederea garantării siguranței și forței juridice a actelor de stare civilă, prin prevenirea falsificării acestora. În ceea ce privește parteneriatele civile, în special cele încheiate între persoane de același sex, solicit Comisiei, să manifeste o preocupare deosebită și atenție sporită, ținând cont de faptul că în unele state, acestea nu sunt recunoscute, așa cum se întâmplă în România. Vă atrag atenția, domnule Comisar, și vă solicit să comunicați tuturor celor interesați că o altă abordare din partea Comisiei asupra acestui subiect ar duce la modificarea legislațiilor naționale, ceea ce desigur ar fi inadmisibil pentru orice sistem de drept.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu