miercuri, 2 septembrie 2020

Samy Tuțac: Cum să revenim la normal după ce crizele ne devastează viața?













Presiunea la care suntem supuși atunci când ne confruntăm cu crize personale sau globale ne face să abordăm diferit dilemele și confuzia care le însoțesc. Cum să reacționăm și cum să ne revenim după dezastre și crize?
Putem să ne păstrăm speranța în mijlocul tragediei și al morții? Putem reveni la normal după ce o criză devastează viața noastră și viețile celor din jurul nostru?
Răspunsul este un DA hotărât. După o criză putem trăi o viață productivă, marcată de încredere. Însă acest lucru nu se întâmplă de la sine, ci este necesară o revizuire conștientă a atitudinilor și acțiunilor noastre.
Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, oferă principii referitoare la modul în care putem supraviețui, și chiar prospera, atunci când trecem printr-o criză. Sfânta Scriptură ne încurajează:
1. Să acceptăm orice ne-ar oferi Dumnezeu, în providența Sa, deoarece El va fi cu noi.
2. Să evaluăm nevoile evidente și să acționăm cu încredere și pasiune în direcția în care suntem conduși de Duhul Sfânt.
3. Să nu renunțăm nici chiar atunci când ne confruntăm cu eșecuri într-o criză, ci să ne ridicăm și să îndreptăm lucrurile.
4. Să învățăm să privim la providență și la eternitate, dincolo de durerea pe care o simțim acum.
5. Să vorbim despre speranța noastră creștină și să ne modelăm credința în timp ce ne îndeplinim misiunea.
6. Să îi ajutam pe alții chiar și în timp ce noi înșine trecem printr-o criză.
Samy Tuțac

Pastorul Bisericii „Providența” Timișoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu