miercuri, 2 septembrie 2020

Valeriu Ghilețchi: „Dragi elevi și studenți căutați înțelepciunea, căutați-L pe Dumnezeu”!












Astăzi, 1 Septembrie 2020, în Republica Moldovaș și în țările din Est s-a început un nou an școlar. Conform calendarului evreiesc, suntem în luna Elul. Tradiția iudaică spune că în luna Elul Moise s-a urcat pe muntele Sinai. De aceea, această lună are o semnificație deosebită. Este luna în care omenirea a primit cele zece porunci.
Înțelepciunea pe care a primit-o Moise atunci prin revelație divină, timp de milenii, a fost și rămâne a fi un îndrumar de viață pentru generații de oameni și națiuni întregi.
Dorința și urarea mea în această zi este ca tinerii și copiii noștri, pe lângă cunoștințele pe care le vor acumula în acest an școlar, să fie plini și de cunoștința lui Dumnezeu. Fiecare suflare – de la mic la mare – să caute înțelepciunea care vine de sus, pentru că nu există geniu fără dar ceresc, nu există invenție fără revelație specială, nu există creație fără inspirație divină și nimic din ceea ce există nu există fără Dumnezeu. Nihil sine Deo!
Dragi elevi și studenți, căutați înțelepciunea și creșteți-vă cunoașterea! Învățați sa fiți primii în toate, să fiți cap și nu coadă! Descoperiți-vă talentele și dezvoltați-le! Voi puteți ridica Moldova pe culmi la care părinții voștri nici nu au visat. Și mai ales, căutați-L pe Dumnezeu, căci de la El vine și știința, și priceperea, și puterea, și izbânda!
Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i protejeze de pandemie pe toți elevii și studenții în acest nou an școlar!
Valeriu Ghilețchi

Pastorul Bisericii Baptiste „Isus Salvatorul” din Chișinău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu