marți, 1 septembrie 2020

Autorităţile din China au îndepărtat crucile de pe 900 de biserici dintr-o singură provincie













Guvernul chinez a îndepărtat cu forţa crucile de pe mai mult de 900 de biserici, dintr-o singură provincie, în prima jumătate a anului, avertizând membrii acestor biserici că dacă se împotrivesc vor trebui să suporte consecinţele, conform unui nou raport.
Bitter Winter, o organizaţie ce monitorizează respectarea drepturilor religioase din China, spune că 906 de cruci au fost date jos cu ajutorul macaralelor şi a altor echipamente în provincia Anhui începând din ianuarie şi până în iulie. Anhui înregistrează al doilea cel mai mare procent de populaţie de credinţă creştină din China, conform Bitter Winter.
Toate cele 906 cruci îndepărtate se aflau pe clădiri de biserici ce aparţin Three-Self Patriotic Movement, cult creştin recunoscut de stat dar foarte atent monitorizat.
Un creştin dintr-una din bisericile afectate spune că autorităţile i-au avertizat că: „Protestele împotriva demolării crucilor înseamnă proteste împotriva guvernului.”
„Sunt trist la gândul că toate crucile de pe biserici au fost date jos,” a spus creştinul pentru Bitter Winter. „Chiar dacă sunt un simbol al credinţei, cine îndrăzneşte să se împotrivească ordinelor guvernului?”
Mai mult, oficialii guvernamentali au spus că „toate crucile care au o poziţie mai înaltă decât cea a unei clădiri guvernamentale trebuie înlăturate pentru că umbresc instituţiile de stat,” conform Bitter Winter.
Preşedintele chinez, Xi Jinping nu permite clădirilor de biserici să aibă cruci, considerate a fi un simbol al Occidentului.
Bisericile care se împotrivesc acţiunilor statului îşi pierd orice fel de beneficii sociale, cum ar fi „pensia şi ajutoarele de sărăcie,” a spus un membru al unei alte biserici. Chiar şi perspectivele de angajare pe viitor al copiilor membrilor bisericii ar putea fi afectate.
Conform Bitter Winter, creştinii care mai fac parte din bisericile Three-Self se simt neputincioşi.
Multe din cruci au fost date jos în timpul nopţii.
„Pe la 2 noapte, autorităţile locale au venit cu 3 macarale şi cu mai multe trupe de poliţie,” a spus un creştin. „ Au înconjurat biserica, interzicând autoturismelor şi pietonilor să se apropie, după care au năvălit în biserică, după ce au tăiat lanţul de la intrare. Un credincios în vârstă care se afla în apropiere a fost rănit în momentul când a încercat să intervină.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu