marți, 1 septembrie 2020

Pastorul şi teologul Tim Keller a postat un update despre bătălia sa cu cancerul











 Anunțuri, Personalităţi, Rugăciune, Sănătate





Cunoscutul pastor şi autor creştin Tim Keller a postat recent noutăţi din lupta sa cu cancerul spunând că Dumnezeu „a auzit” rugăciunile celor care mijlocesc pentru el pentru afecţiunea de cancer pancreatic de care suferă şi a dezvăluit faptul că tratamentul pe care îl urmează s-a dovedit a fi eficient.
Keller, care este pastorul fondator al Bisericii „Redeemer Presbyterian” din New York City, a scris că doctorul oncolog i-a spus la ultima consultaţie că investigaţiile arată rezultate „foarte încurajatoare.”
„Tumoarea s-a micşorat, prin urmare vom continua chimioterapia pentru a diminua dimensiunea cancerului şi mai mult,” a scris el.
Keller a continuat spunând că bătălia sa cu cancerul, pe care a făcut-o publică la începutul lunii iunie, i-a determinat pe el şi pe soţia lui, Kathy, să „caute faţa lui Dumnezeu aşa cum nu am mai făcut-o niciodată.”
„El ne dă un sentiment parcă tot mai covârşitor al prezenţei sale, mai multă eliberare de păcatele care ne înconjoară aşa uşor, ne face mai dependenţi de Cuvântul Său – lucruri pe care noi ni le doream de ani de zile, însă pe care doar acum, în aceste circumstanţe nefavorabile, am ajuns să le găsim.”
„Facem un apel cu toată smerenia să continuaţi să vă rugaţi pentru mine ca tratamentul să fie eficient şi cu efecte secundare minime,” a scris Keller. „Rugăciunile şi grija voastră înseamnă mai mult decât pot să exprim. Mulţumesc mult!”
Mai mulţi lideri creştini au rapuns la postarea lui Keller.
Autorul şi profesorul Trillin Newbell a scris,”Recunoscător pentru acest update. Mă voi ruga în continuare.” Denny Burk, profesor şi pastor: „Mă rog acum frate. Îţi mulţumesc că ne-ai împărtăşit ştirile despre tine.”
James Merritt, pastor şi autor creştin: „Mă rog pentru vindecarea ta completă.”
Înainte de afecţiunea de cancer de care suferă în prezent, Keller a mai suferit şi de o boală de tiroidă, cu mulţi ani în urmă. În 2008 el a dezvăluit că lupta sa l-a ajutat să scape de toate îndoielile pe care le avea cu privire la Dumnezeu. Această experienţă l-a condus spre scrierea unei cărţi „Argument pentru Dumnezeu. Credinţa într-o epocă a scepticismului.” (tradusă şi în lb. română), un fel de abecedar despre logica credinţei în Dumnezeu.
„A fost o experienţă minunată,” a spus Keller la acea vreme. „A fost o experienţă deopotrivă intelectuală şi emoţională: te afli în faţa morţii, nu eşti sigur că vei supravieţui luptei cu cancerul. Şi acel proces riguros intelectual pentru a căuta explicaţii alternative despre cum a apărut Biserica Creştină s-a declanşat. Cu excepţia Învierii, nici unul din ele nu poate sta în picioase. A fost cu adevărat o experienţă.”
Sursa: CBN News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu