A trecut multă vreme de la acele vremuri timpurii în care legende din lumea misionarilor ca William Carey, Hudson Taylor și David Livingstone au slujit timp de mai multe decenii pentru a vedea roadele muncii lor. În prezent, misionarii răspund la acea chemare. Această nouă generație de misionari vin din părți îndepărtate ca Mongolia, din deșertul Orientului Mijlociu și din sud-estul Asiei.
Doamne, numărul creștinilor din China este în creștere. Ce avem de făcut ? Cum putem extinde Împărăția Ta ? Doamne, ne rugăm ca Tu să pui pe inimile noastre câte o chemare
pentru a împlini misiunea Ta.
George Thomas: O scenă asemănătoare are loc la 11.000 km depărtare, în Africa de Nord.
Youssef Qurahman: Dumnezeu ne-a pus pe inimă să trimitem o mie de misionari până în anul 2025. Cred cu tărie că, într-o zi, în America vor veni misionari musulmani care s-au convertit pentru a-i evangheliza pe musulmanii din acea țară.
George Thomas: A trecut multă vreme de la acele vremuri timpurii
Dr. Corné Bekker: Să nu vă gândiți că misionarii din prezent sunt asemenea misionarilor din anii 1900, palizi, albi, britanici, în haine tipice epocii Victoriene. Misionarii noștri arată ca toată lumea.
George Thomas: Eforturile lor și a multor altora au contribuit la răspândirea creștinismului.
Dr. Corné Bekker: Este adevărat că au loc schimbări și vin mai puțini misionari din Statele Unite și din Europa, dar asta nu înseamnă că avem mai puțini misionari.
George Thomas: În timp ce Statele Unite trimit cei mai mulți misionari, mai bine de jumătate din misionarii care slujesc în lume vin din Asia, Africa și America de Sud. Oamenii din regiunile care pe vremuri au fost zone evanghelizate, acum devin evanghelizatori.
Dr. Corné Bekker: Țările care au fost în atenția misionarilor au devenit actorii pricipali în domeniul misiunii.
George Thomas: Printre ei se află ucraineanul Sergey Rakhuba care instruiește sute de tineri care vor construi următoarea generație de misionari ai Evangheliei.
Sergey Rakhuba: Viitorul țărilor din fosta Uniune Sovietică nu este în mâinile politicienilor de la Kremlin sau în mâinile celor din palatele prezidențiale din Ucraina, Moldova sau din Belarus, ci în mâinile tinerilor creștini care, cu o inimă, o viziune și o dorință reînnoită, vestesc Evanghelia în societatea contemporană și o influențează pentru eternitate.
George Thomas: Timp de mai mulți ani, grupul lui Rakhuba, Mission Eurasia, trimite zeci de echipe de misionari în Mongolia, organizează tabere pentru mii de copii. Mulți dintre ei nu mai auziseră de numele lui Hristos.
Michael Cherenkov: Ne aflăm în partea de vest a Mongoliei, o parte îndepărtată, care este unul dintre locurile încă neevanghelizate din lume. Deseori avem impresia că oamenii din întreaga lume Îl cunosc pe Isus, însă există locuri ca acesta unde nu a ajuns Evanghelia.
George Thomas: Pentru a putea aprecia mai bine semnificația acestei tabere, trebuie sa înțelegeți istoria creștinismului din Mongolia. Imediat după căderea comunismului, în întreaga țară au fost doar 10 credincioși. În prezent, 26 de ani mai târziu, sunt 60.000 de credincioși răspândiți în întreaga națiune. Alena, în vârstă de 17 ani, ne-a spus că a primit chemarea de a sluji ca misionară la o vârstă fragedă. Acum este a treia oară în Mongolia.
Elena: La vârsta de nouă ani am citit o carte despre un misionar care a mers într-o țară străină. De atunci, simt această dorință arzătoare de a împărtăși dragostea lui Dumnezeu cu oamenii.
George Thomas: Locul unde nu lipsește zelul misionarilor este Africa. Prestigiosul Centru de Cercetare Pew a aflat că oamenii care trăiesc la sud de deșertul Sahara până la vârful de sud al Africii, Îl caută pe Dumnezeu mai mult decât în alte părți ale lumii. Pew prezice că până în 2060, Africa va fi cel mai creștin continent. Congregații ca Grace Bible Church în Johannesburg, în Africa de Sud, profită de această creștere fenomenală și trimite misionari pe întregul continent.
Mosa Sona: În trecut, noi am fost cei care au primit. Oamenii au venit la noi ca să ne vorbească despre Hristos. Noi am fost așa-numitul ”continent negru” dar am înțeles că situația se schimbă.
George Thomas: Acum misionarii duc Evanghelia înapoi, pentru a reevangheliza occidentul laic și adesea nereligios.
Robert Woodberry: Vorbim despre o mișcare diferită a misionariatului când oamenii de pretutindeni merg pretutindeni. Misionari din Africa și din America Latină merg în Europa sau în America de Nord.
Dr. Corné Bekker: Curajul africanilor și al asiaticilor care vin în Occident ar trebui să ne rușineze și să ne motiveze pe noi care, pe vremuri, am dus Evanghelia în est, și ar trebui să îi primim cu brațele dechise.
Distribuie clipul dacă ți-a plăcut.
Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri
Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/pg/alfaomegatv/posts/
Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 818, difuzată în martie 2020.
Ultimele articole - Viața spirituală
- Iosif Ton - De ce trebuie sa respect moralitatea crestina?
- Sunt crestin, ma droghez, ce pot sa fac? Raspunde pastorul Ilie Popa
- Versete biblice despre caracter
- Dora (Ton) Ghitea - vindecata pentru a cunoaste inima lui Dumnezeu
- Nu accepta să trăiești în frustrare - de Joyce Meyer
- Ian Green - Importanta binecuvantarii
- Adrian Crisztea - Ce inseamna manifestarea Imparatiei lui Dumnezeu?
- Bazele crestinismului - 1. Biblia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu