luni, 30 martie 2020

O biserică din S.U.A. se adaptează vremurilor şi adună credincioşii la întâlniri drive-in











La sfârşitul slujbei de duminică pastorul Mike Donald de la Pathway Baptist Church i-a îndemnat pe credincioşi:  “Fiecare să salute spre dreapta!”
Drept răspuns, sute de persoane care au venit la cinematograful în aer liber, Calvert Drive-In Theatre din Calvert City, Kentucky, s-au întors spre dreapta şi au făcut cu mâna celor din maşina aflată lângă ei.
Echipa de închinare au fost în faţă, pe o scenă improvizată, la 2 m distanţă unul de altul, sub copertina albastră, iar un diacon într-o vestă galbenă a condus rugăciunea.
„Ce privelişte!”a spus pastorul Donald. „Biserica a părăsit clădirea!”
Locaţia de la Calvert Drive-In Theatre a organizat deja şi două nunţi şi câteva concerte.
Întâlnirea de duminică, 22 martie, însă a fost prima întâlnire a unei biserici, atunci când bisericile din toată America şi din multe alte locuri din lume, au trebuit să găsească modalităţi de a respecta cerinţele de distanţare socială implentate de autorităţi pentru a face faţă răspândirii Covid-19.
Cinematografele drive-in din America – foarte la modă în anii ’50,  considerate însă o noutate în zilele noastre – au crescut în popularitate de la debutul pandemiei, pe măsură ce oamenii caută modalităţi noi de a petrece timpul liber cu respectarea distanţei faţă de celelalte persoane.
Biserici din mai multe confesiuni din Kentucky, Texas, Washington şi Minnesota sunt printre cele care au luat în considerare adunări de tip drive-in, încurajându-şi enoriaşii să tragă maşinile în parcarea bisericii şi să regleze radioul maşinii pentru a asculta slujba – difuzată pe o frecvenţă joasă.
Pastorul Donald spune că biserica de tip drive-in nu este o idee nouă. El îşi aduce aminte de vremurile când bisericile se adunau la locaţii drive-in în anii ’70.
În trecut, bisericile nu au dat bir cu fugiţii, ci au găsit întotdeauna modalităţi noi de a se aduna.
Ca şi mulţi alţi păstori din ţară, pastorul Donald a transmis slujba din duminica precedentă pe Internet, pentru ca membrii bisericii să poată urmări în siguranţă.
Dar, „Există ceva care se întâmplă atunci când ești aproape, în prezenţa unui alt credincios, şi noi experimentăm asta. Chiar dacă oamenii stau în maşină şi au ferestrele închise, am reuşit totuși să ne adunăm ca şi Trupul lui Hristos.”
John Harrington este proprietarul cinematografului din Calvert City. El spune că bunica sa, Evelyn, în vârstă de 108 ani, a construit cinematograful în anii ’50 şi încă este proprietara lui.
Harrington, care este şi lucrător cu copiii la o biserică din apropiere, spune că s-a gândit de multe ori să facă o slujbă a bisericii la cinematograf. Nu-şi putea imagina însă că va fi în aceste circumstanţe.
Biserica a făcut chiar şi o colectă pentru credincioşii care au participat la serviciul drive-in. Au fost plasate găleţi pe traseul maşinilor pentru că oamenii să-şi poată pune darul direct din maşină.
În mesajul său pastorul a încurajat credincioşii să fie lumina lumii, să poarte de grija aproapelui şi să fie darnici cu cei în nevoie.
Mesajul lui s-a încheiat cu un îndemn: „Covid-19 este real, însă şi păcatul din inima omului este la fel de real. Singurul leac pentru păcat este Isus Hristos. Vă încurajez să vă încredeţi în El.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu