marți, 31 martie 2020

Jurnal de Criză din Spania, cu Beni Drădici










În contextul amplorii și vitezei de creștere a pandemiei COVID19, diaspora românească din Spania își unește forțele pentru a cunoaște pulsul real al persoanelor afectate din comunitate. Administratorul site-ului Spania Evanghelică și pastorul Beni Drădici, face un apel către comunitatea evanghelică și solicită unitate în rugăciune.
„Mă adresez întregii comunități evanghelice românești din Spania. Criza provocată de coronavirus lovește din plin și în comunitatea noastră. Nu este momentul să punem întrebări, să căutăm explicații sau eventual, vinovați. Avem nevoie unii de alții și în special, avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Vreau să monitorizăm prin intermediul acestei pagini toate cazurile de îmbolnăvire cu acest virus, să-i cunoaștem pe frați și să mijlocim înaintea lui Dumnezeu pentru ei.
În acest scop, aștept (pe messenger) mesajele voastre, prin care să ne aduceți la cunoștință cazurile cunoscute. Vom actualiza în fiecare zi datele, pentru a ști exact care este situația în bisericile române din Spania și să ne rugăm, cu date concrete, lui Dumnezeu, Tatăl nostru. Dumnezeu să se îndure de noi, să ne dea înțelepciune și putere, ca să putem trece cu bine prin această grea încercare!”, a punctat pastorul Beni Drădici.
Prin urmare, cu efortul comun, se va publica zilnic pe pagina Spania Evanghelică un Jurnal de Criză, în care se vor prezenta persoanele afectate de pandemie și starea lor. Vă chemăm în Numele Domnului Isus să cerem pace deplină și călăuzire în această perioadă dificilă.
JURNAL DE CRIZĂ din 28.03.2020 – ora 20:00, Spania 
Vă prezentăm aici cazurile cunoscute de îmbolnăvire cu Covid 19:

Lucian Georgiu – pastorul Bisericii Penticostale „Eben Ezer” Benidorm – este la terapie intensivă, în comă indusă. Situația este foarte gravă.

Sabin Tofan – dirijorul de cor din Biserica Penticostale „Betel Alcala” de Henares – este la terapie intensivă, în comă indusă. Situația este foarte gravă.

Costică Harbuzaru – Biserica Penticostală „Emanuel” Malaga – este la terapie intensivă, cu respirație artificială.

Hoha Ioan – Biserica Penticostală „Betel Alcala” de Henares. Este acasă dar are nevoie de rugăciune.

Vasile Galan – presbiter și responsabilul Bisericii Penticostale „Maranata” L´Arboc (Tarragona) – are simptome dar se află acasă în izolare.

Mircea Ciuraru – pastorul Bisericii Penticostale „Maranata Alcala ”de Henares. Nu avem mai multe detalii.

Sergiu Panea – Biserica „Baptistă” Barcelona – a fost în starea gravă, dar situația s-a îmbunătățit și se află sub observație.

Marius Răducu – Biserica Penticostală „Elim” Arganda – este în spital, dar starea lui este stabilă de moment.

Potrivit pastorului Fedor Timșac – președintele Comunității Teritoriale Penticostale din Spania, ar fi vorba în acest moment de aproximativ 60 de persoane din mediul evanghelic (din Spania), ce ar fi infectate cu Covid 19.
Dorim să actualizăm aceste date zilnic, cu speranța că modificările vor fi pozitive. Apelăm în continuare la colaborarea dumneavoastră, pentru a avea cât mai multe detalii despre cazurile cunoscute, sau altele ce vor interveni pe parcurs.
Dumnezeul nostru, cel care a făcut cerurile și pământul să se atingă de toți acești frați, să le dea vindecare și în același timp, să-i întărească pe cei din familiile acestora!

Beni Drădici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu