duminică, 22 martie 2020

BANGLADESH „O, Doamne, Te rog iartă-i pe prigonitorii noștri”















Micuța comunitate de creștini Rohingya care trăiesc în tabăra de refugiați din Cox, Bangladesh, a îndurat multiple atacuri venite din partea musulmanilor Rohingya. Cel mai recent atac, din 27 ianuarie, s-a soldat cu 12 răniți, printre care și câțiva copii, iar un alt creștin dispărut se presupune că a decedat.
Un lider creștin Rohingya a postat pe Facebook o rugăciune pentru atacatori. „O, Doamne, te rog iartă-i pe prigonitorii noștri”, a spus el și a amintit de uciderea lui Ștefan: „În timp ce îl loveau cu pietre, Ștefan se ruga și spunea: «Doamne, Isuse, primește duhul meu!» Apoi a căzut în genunchi și a strigat cu glas tare: «Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta!»” (Faptele Apostolilor 7:59-60).
Atacurile au fost considerate ca fiind o ripostă violentă împotriva declarațiilor raportorului special al ONU, Yanghee Lee, din 23 ianuarie 2020, după ce misiunea acesteia de constatare a stârnit îngrijorări cu privire la  persecuția anticreștină din cadrul taberei de refugiați din partea câtorva musulmani Rohingya.
Familiile creștine și-au părăsit casele, adăpostindu-se în birourile administrative din cadrul taberei de refugiați atunci când grupuri de cel puțin 100 de extremiști au atacat comunitatea creștină, și așa vulnerabilă, în data de 27 ianuarie, la doar patru zile după ce raportul expertului ONU a fost publicat.
Un bărbat creștin a suferit lovituri la cap după ce militanții extremiști au lovit cu pietre acoperișul unei biserici. De asemenea, au fost raportate atacuri cu cuțite, cu acid și incendieri. Extremiștii au jefuit biserica, au luat Bibliile și au distrus mai multe case, lăsând peste 20 de familii fără acoperiș.
Se presupune că forțele de securitate s-au întors împotriva creștinilor, în loc să îi apere, bătându-i pe unii dintre ei și lăsând un om inconștient. De asemenea, au confiscat mai multe telefoane mobile ce conțineau dovezi ale atacurilor.
Gruparea extremistă islamistă Armata Salvării Rohingya Arakan (înainte fiind cunoscută sub numele de Harakah al-Yaqin), care este activă în cadrul taberelor de refugiați, a fost implicată în această creștere a numărului atacurilor împotriva creștinilor.
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru perseverența și curajul acestei mici comunități creștine în fața persecuțiilor severe (Romani 12:12). Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru ascultarea de porunca lui Isus de a-i ierta pe cei ce ne persecută (Matei 5:44). Lăudați-L pe Dumnezeu că majoritatea musulmanilor Rohingya nu sunt implicați în atacurile violente și implorați-L pe Domnul să înmoaie inimile membrilor grupării extremiste Armata Salvării și a forțelor de securitate din taberele de refugiați, astfel încât aceștia să oprească persecuțiile împotriva creștinilor.
Sursa: Fondul Barnabas 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu