marți, 24 martie 2020

SUNT EFECTELE VIRUSULUI COVID-19 UN SEMN AL VREMURILOR DIN URMĂ?











by Eli Cockrell

Se aud tot mai multe voci care spun că efectele lui Corona virus, COVIS-19, SARS-CoV2 sau orice altă denumire mai are, sunt semne că Domnul poate veni să ne răpească la cer în orice clipă.
Dar Biblia spune că înaintea răpirii trebuie să se mai întâmple și alte evenimente. Iată câteva dintre acestea: nu a fost construit nici un templu în Ierusalim; Anticrist-ul nu este liderul lumii și nu avem încă un guvern global care să-l aducă la putere; Cei doi martori nu și-au început încă slujirea mondială; păcătoșii (din Daniel 8.23) încă nu au „umplut măsura nelegiuirilor”.
Cred că suntem la începutul apostaziei, considerată de unii teologi ca fiind timpul în care mulți vor părăsi biserica și vor renunța la credința lor în Cristos. Dar termenul grecesc original „apostasia” înseamnă „părăsirea poziției anterioare, rebeliune, revoltă” (Conform Dicționarului „Strong’s Greek”). Apostazia va fi un fenomen mondial care va afecta toată omenirea și va fi în spiritul primului capitol din Epistola către Romani. Majoritatea oamenilor au ales deja să creadă minciuna diavolului în locul adevărului Lui Dumnezeu. Minciuna este aceeași de la începutul omenirii, din grădina edenului.
Romani 1:18b-25 ... nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi, fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile, căci au schimbat în minciună adevărul Lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci…
 
Chiar dacă sfârșitul nu este atât de aproape, vedem că lumea devine un loc tot mai întunecat. În același timp, adevăratul trup al Lui Cristos, devine tot mai consacrat. Ceea ce Dumnezeu are în plan să se întâmple se va întâmpla.
 
Să luăm în considerare cuvintele Domnului, așa cum le-a scris apostolul Marcu.
 
Marcu 13:7-27 Când veţi auzi despre războaie şi veşti de războaie, să nu vă înspăimântaţi, căci lucrurile acestea trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârşitul.
8 Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii; pe alocuri vor fi cutremure de pământ, foamete şi tulburări. Aceste lucruri vor fi începutul durerilor.
9 Luaţi seama la voi înşivă. Au să vă dea pe mâna soboarelor judecătoreşti şi veţi fi bătuţi în sinagogi; din pricina Mea veţi fi duşi înaintea dregătorilor şi înaintea împăraţilor, pentru ca să le slujiţi de mărturie.
10 Mai întâi trebuie ca Evanghelia să fie propovăduită tuturor neamurilor.
11 Când vă vor duce să vă dea în mâinile lor, să nu vă îngrijoraţi mai dinainte cu privire la cele ce veţi vorbi, ci să vorbiţi orice vi se va da să vorbiţi în ceasul acela, căci nu voi veţi vorbi, ci Duhul Sfânt.
12 Fratele va da la moarte pe frate-său şi tatăl, pe copilul lui; copiii se vor scula împotriva părinţilor lor şi-i vor omorî.
13 Veţi fi urâţi de toţi pentru Numele Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.
14 Când veţi vedea urâciunea pustiirii stând acolo unde nu se cade să fie – cine citeşte să înţeleagă –, atunci cei ce vor fi în Iudeea să fugă la munţi.***
15 Cine va fi pe acoperişul casei să nu se coboare şi să nu intre în casă, ca să-şi ia ceva din ea.
16 Şi cine va fi la câmp să nu se întoarcă să-şi ia haina.
17 Vai de femeile care vor fi însărcinate şi de cele ce vor da ţâţă în zilele acelea!
18 Rugaţi-vă ca lucrurile acestea să nu se întâmple iarna.
19 Pentru că în zilele acelea va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost de la începutul lumii pe care a făcut-o Dumnezeu până azi şi cum nici nu va mai fi vreodată.
20 Şi dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scăpa, dar le-a scurtat din pricina celor aleşi.
21 Dacă vă va zice cineva atunci: ‘Iată, Hristosul este aici’ sau ‘Iată-L acolo’, să nu-l credeţi.
22 Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi. Ei vor face semne şi minuni ca să înşele, dacă ar fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
23 Păziţi-vă ; iată că vi le-am spus toate dinainte.
24 Dar, în zilele acelea, după necazul acesta, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei,
25 stelele vor cădea din cer şi puterile care sunt în ceruri vor fi clătinate.
26 Atunci se va vedea Fiul omului venind pe nori cu mare putere şi cu slavă.
27 Atunci va trimite pe îngerii Săi şi va aduna pe cei aleşi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului.
 
*** Cred că Marcu 13:14b-18 este o prorocie dublă, care s-a întâmplat în anul 70 d. Hr. și care se va întâmpla din nou înaintea venirii Domnului; iar versetele 19 și 20 descriu severitatea necazurilor care încă nu s-au întâmplat, ci urmează să vină.

Domnul ne-a avertizat cu privire la ce va fi înaintea venirii Lui ca să-și răpească Biserica, la sfârșitul acestui veac. Aceste versete nu sunt despre momentele dinaintea celei de- „A doua veniri a Lui Isus” pentru Bătălia de la Armaghedon și nici dinaintea Judecății finale de la „marele scaun alb de judecată”. Aproape tot capitolul Marcu 13 vorbește despre ce va fi înaintea și pe parcursul răpirii.
 
Este Corona virus un semn al zilelor din urmă? Cred că a fost îngăduit de Dumnezeu ca un strigăt pentru trezirea omenirii. Vor veni timpuri și mai grele. Trebuie să stăm aproape de Domnul și dacă nu suntem unde ar trebui să fim în relația cu El, e momentul să ne întoarcem la Isus din toată inima. Dumnezeu nu-și dorește niciodată ca vreunul dintre noi să piară și tuturor celor care pot auzi, ne spune: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii” (2 Corinteni 6:2b).
 
Eli Cockrell

Articole corelate:
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu