luni, 6 mai 2019

Israelul atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza

 Anunțuri, Externe, Important, Israel, Rugăciune

   04-05-2019 19:50:33

Israelul atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza

Militanţi islamici din Fâşia Gaza au lansat peste 150 de rachete pe teritoriul Israelului, conform unor surse din armata israeliană, care a şi răspuns prompt, lansând atacuri aeriene precum şi de la sol.
Sirenele au început să sune în această dimineaţă, mobilizând locuitorii din sudul Israelului să caute refugiu în adăposturi. Doi cetăţeni israelieni şi un bărbat palestinian au fost ucişi în schimbul de focuri.
Patru palestinieni, inclusiv doi militanţi Hamas, au fost ucişi vineri după un atac ce a avut loc anterior, în care au fost răniţi doi soldaţi israelieni.
Violențele au izbucnit la scurt timp după un armistiţiu agreat pentru perioada alegerilor din Israel din luna aprilie.
Atacul dă semnalul unei creşteri a ostilităţilor dintre cele două părţi, în ciuda încercărilor Egiptului şi Statelor Unite de a intermedia o încetare a focului, conform corespondentului BBC din Jerusalem.
Ce s-a întâmplat în această sâmbătă?
Tirul cu rachete a lovit câteva case în zona din Israel aflată la graniţa cu Fâşia Gaza. Rezidenţii s-au grăbit către adăposturi.
Printre răniţi se află un bărbat din Ashkelon, aflat la 10 km nord de Fâşia Gaza şi o femeie în vârstă din oraşul Kiryat Gat, aflat mai la est.
Sistemul antirachetă al Israelului, numit Iron Dome, a distrus câteva zeci din rachetele lansate, conform IDF, forţele armate ale Israelului.
Ca răspuns la aceste atacuri, IDF a lansat lovituri aeriene şi tiruri de artilerie în direcţia a 30 de locaţii din Gaza ce aparţin Hamas, un grup islamic terorist ce deţine controlul asupra Faşiei Gaza, precum şi asupra unor ţinte aparţinând Jihadului Islamic, o altă grupare teroristă din zonă.
Israelul atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Oficiali palestinieni spun ca un bărbat de 22 de ani a fost ucis. Agenţia de ştiri Reuters a preluat surse din câteva grupări mai mici pro-Hamas, care spune că bărbatul ucis făcea parte din luptători. Mai mulţi rezidenţi din Gaza au fost răniţi.
Jihadul Islamic spune că a lansat rachetele asupra Israelului ca răspuns la violențele de vineri. În declaraţia făcută de aceştia, Israelul este acuzat de faptul că a eşuat în a implementa acordul de încetare a focului intermediat de Egipt luna trecută.
De ce au erupt din nou violențele?
Violentele au început vineri în timpul unor proteste din Fâşia Gaza, datorate unei blocade impuse de Israel în zonă. Israelul spune că blocada era necesară pentru a opri influxul de arme spre Gaza.
Un palestinian înarmat, a deschis focul şi a rănit doi soldaţi israelieni ce stăteau în apropierea gardului de la graniţă.
Israelul a răspuns cu atacuri din aer, ce au ucis doi militanţi Hamas. Alţi doi palestinieni au fost ucişi de focul trase de aramata israeliană la gardul de la graniţă.
Atacul cu rachete lansat în această dimineaţă a coincis cu înmormântarea celor doi militanţi.
„Rezistenţa va continua să răspundă la crimele ocupaţiei şi nu va permite vărsarea sângelui oamenilor noştri,” a spus purtătorul de cuvânt al Hamas, Abdel-Latif al Qanoua, într-o declaraţie.
Aproximativ două milioane de persoane trăiesc în Fâşia Gaza, zonă care este afectată de blocada impusă de Israel, precum şi de recentele reduceri ale ajutoarelor financiare externe.
Sursa: bbc.com
StiriCrestine: Vă chemăm să vă rugaţi pentru pacea Ierusalimului. (Psalmul 122:6).Deşi este o ţară mică, înconjurată de ţări mult mai mari și cu populaţii mult mai numeroase, Israelul a fost întotdeauna curajos în a apăra teritoriul pe care Dumnezeu i l-a dat lui Avram, Isac şi Iacov. Rugaţi-vă ca un număr cât mai mare de evrei să-l cunoască pe Prinţul păcii, Domnul Isus Hristos, şi astfel să îl experimenteze pe Cel care aduce pacea în suflet şi va aduce şi pacea care va domni pe întreg pământul.

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/04/israelul-atacat-cu-rachete-lansate-din-fasia-gaza/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu