luni, 13 mai 2019

Jurnal de Rugăciune: Creștinii din Pakistan sunt numiți „măturători” și angajați doar în funcții dezonorabile

Și astăzi vom avea o zi liniștită, plină de pace și bucurie când ne vom bucura unii de alții la casa Domnului. În această pace și libertate de care ne bucurăm, nu uitați de frații noștri schingiuți și batjocoriți pentru credința lor. Nu lăsați urechea surdă la strigătul Bisericii Persecutate. Înălțați spre cer rugăciuni de binecuvântare și protecție asupra lor.
Jurnal de Rugăciune: Creștinii din Pakistan sunt numiți „măturători" și angajați doar în funcții dezonorabile
Duminică, 12 mai
Doamne, Dumnezeule, cerem protecția Ta peste slujitorii și pastorii bisericii din locuri în care liderii creștini sunt vizați în mod special prin acte de violență anti-creștină. Fie ca ei să nu se îndoiască de slujba lor înaintea Ta, ci să considere un privilegiu să se confrunte cu pericole de dragul lui Hristos. Fie ca ei să-Ți fie credincioși până la moarte, dând un exemplu turmei lor și fiind o provocare pentru persecutorii lor. Ne rugăm pentru familiile și adunările celor martirizați în ultimul timp, inclusiv pentru familia și adunarea pastorului Tun, răpit și ucis în Myanmar, și a pastorului Anthony, răpit și ucis în Nigeria. Ne rugăm în Numele măreț al lui Isus.
Luni, 13 mai
Aproape 300 de creștini au fost uciși în Nigeria în atacurile miliției Fulani, în cel puțin șapte sate predominant creștine, în februarie și martie. În satul Karamai, 41 de oameni au murit, în majoritate femei și copii, plus câțiva bărbați bătrâni și orbi care nu au putut să fugă. În districtul Kajuru au fost înmormântați în masă circa 73 de femei și 101 copii, de la bebeluși cărați de mame în spate, până la copii de 10 ani. Rugați-vă ca președintele nigerian, Muhammadu Buhari, musulman Fulani, care a fost reales în februarie, să ia măsuri decisive pentru a pune capăt atacurilor.
Marți, 14 mai
Când militanții Boko Haram au atacat un grup de 500 creștini nigerieni convertiți de la islam, 76 de creștini au fost capturați. La patru lideri bărbați din rândul celor 76 li s-a cerut să se întoarcă la islam, altfel vor fi împușcați. Ei au refuzat și au fost uciși. Apoi, soțiilor lor rămase văduve li s-a cerut să se întoarcă la islam, altfel copiii lor ar fi fost executați. În timp ce femeile erau în agonie, copiii lor au venit în fugă, spunând că Isus li S-a arătat și i-a asigurat că totul  va fi bine. Apoi Isus S-a arătat întregului grup de 72 de persoane, spunându-le să nu se teamă, să nu se renunțe la El, căci El îi va proteja pe toți. În ziua următoare, militanții i-au aliniat pe copii și, atunci când mamele lor au refuzat să se lepede de Hristos, au țintit cu armele spre copii. Dar, înainte ca vreun copil să fie împușcat, bărbații înarmați s-au luat cu mâinile de cap și au început să strige: „Șerpii!” și au luat-o la fugă. Unii au căzut la pământ morți. Un bărbat creștin a luat în mână pistolul unui militant mort, dar o fetiță l-a oprit folosind arma, spunând: „Nu trebuie să faceți asta. Nu vedeți oamenii în alb care luptă pentru noi?” Lăudați-L pe Dumnezeu pentru această intervenție miraculoasă și rugați-vă ca militanții supraviețuitori să se întoarcă la Hristos.
Miercuri, 15 mai
O mamă creștină a fost luată cu forța din casa ei din Pakistan, în 25 februarie, torturată, forțată să se convertească la islam și apoi nevoită să se căsătorească cu un musulman. Soțul creștin al lui Saima, Naveed, a raportat incidentul poliției, care nu a acționat până când soțul nu a amenințat că își va  da foc. Răpitorul femeii, Mohamed Khalid Sati, a fost arestat pe 5 martie, iar Saima s-a reîntors la Naveed și la copiii lor (în vârstă de 4, 8 și 13 ani). Lăudați-L pe Dumnezeu că femeia este acum acasă, dar, legal, Saima rămâne o musulmană căsătorită cu Mohamed. Naveed contestă acest lucru în instanță – rugați-vă pentru victorie în acest caz.
Joi, 16 mai
În 11 martie, Stephen Masih (38) a fost acuzat în baza legii „blasfemiei” din Pakistan, după ce a primit o bătaie cruntă din partea câtorva musulmani furioși care au susținut că bărbatul a adresat cuvinte urâte femeilor care erau cu ei și a vorbit împotriva lui Mahomed. Stephen, bărbatul creștin, a suferit leziuni cerebrale pe viață atunci când a avut febră tifoidă la vârsta de zece ani, iar familia sa este prea săracă pentru a cumpăra medicamentele de care are nevoie pentru a controla crizele și izbucnirile verbale cauzate de boala sa mintală. El locuiește împreună cu sora lui și mama lor. Cereți ca Domnul să ridice pe cineva care să ia apărarea acestui om vulnerabil (Proverbe 31:8-9). Rugați-vă ca Domnul să-i dea pacea în timp ce se află în custodia poliției și să păzească ușa gurii sale (Psalmul 141: 3).
Vineri, 17 mai
Creștinii din Pakistan sunt adesea numiți „măturători”, un cuvânt de dispreț care se referă la faptul că mulți dintre ei lucrează în cele mai joase și mizerabile locuri de muncă, cum ar fi la curățarea străzilor sau a canalizărilor. Această atitudine a fost făcută oficială la începutul acestui an de către Consiliul districtului Swabi din provincia de nord-vest, Khyber Pakhtunkhwa. Consiliul a adoptat în unanimitate o hotărâre potrivit căreia tot personalul de curățenie din spitale trebuie să fie format din creștini. Rugați-vă pentru o schimbare a atitudinii societății în general față de minoritatea creștină din Pakistan, pentru ca creștinii să fie tratați ca egali.
Sâmbătă, 18 mai
Un imam pakistanez care a părăsit islamul ca să-L urmeze pe Hristos a primit azil în Germania, pentru că musulmanii l-au atacat în Pakistan. Dar același lucru s-a întâmplat și în Germania, unde a fost înjunghiat de patru bărbați vorbitori de urdu, în timp ce făcea jogging. Familia lui încă dorește să-l ucidă, cum fac deseori rudele celor care se convertesc de la islam, considerând că ruda care s-a convertit a adus rușine asupra întregii familii. Rugați-vă pentru „Haroon” și pentru alți convertiți de la islam care au căutat să trăiască în siguranță în Occident, dar se află în pericol și acolo.
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/12/jurnal-de-rugaciune-crestinii-din-pakistan-sunt-numiti-maturatori-si-angajati-doar-in-functii-dezonorabile/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu