duminică, 12 mai 2019

Semne că ai "creştini" nenăscuţi din nou în jurul tău


Zi de zi suntem confruntaţi cu tot felul de oameni. Ceea ce este cel mai trist este că ei se mai numesc "creştini", dar de fapt ei nu sunt mai buni decât canibalii, ereticii, sectanţii şi ce mai vreţi voi.

În articolul de faţă vă voi prezenta o listă cu semne care arată că ai în jurul tău "creştini" nenăscuţi din nou. Adică acei oameni care se consideră "creştini", dar definiţia lor despre "a fi creştin" nu este şi "a fi asemenea lui Hristos", ci orice altceva.

Iată şi semnele aşa-zişilor "creştini" care sunt nenăscuţi din nou:

1. Se cred sfinţi pentru că merg la biserică, dar mersul lor la biserică nu i-a schimbat niciodată. Mersul la biserică nu face pe nimeni creştin, după cum nici punerea unei maşini într-un garaj nu o face să fie pat sau bec sau aeroplan.

2. Fac rugăciuni dar nu se întâmplă nimic. Rugăciunea unor astfel de "creştini" nu produce nimic. Ba mai mult, repetă mereu aceleaşi rugăciuni, sunt ceva mai mult decât fariseii care le place să fie auziţi la colţurile de stradă. Rugăciunea lor nu este mai de valoare decât o bolboroseală în vânt.

3. Fac milostenii şi trâmbiţează peste tot. Milostenia unor creştini este uneori egală cu mituirea. Şi musulmanii fac milostenie şi se roagă de 5 ori pe zi, şi ei nu sunt mai buni decât aşa-zişii creştini, pentru că ei nu cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.

4. Sunt egoişti şi dacă cineva încearcă să-i corecteze, se auto-justifică. Orice fac astfel de oameni o fac nu pentru alţii, ci pentru ca faima lor şi numele lor să aibă răsunet. Ei sunt acei oameni care, dacă mergi să îi dojeneşti sau să le spui că ceea ce fac şi spun ei nu este biblic, vor face orice ca să cadă doar ei bine şi tu prost. Pentru ei natura şi persoana lor este mai important decât persoana lui Isus Hristos, care ne chemă pe toţi să fim blânzi şi smeriţi cu inima.

5. Ei cred că a flirta cu o femeie căsătorită din biserică este "părtăşie". Nu e nimic greşit în a avea părtăşie cu cineva dintr-o biserică (oricare ar fi numele ei), însă a flirta cu o persoană şi a aduce ca scuză "părtăşia creştină" nu este nimic altceva decât a te ascunde după deget. Până la urmă şi gândul de a fi cu persoana respectivă este curvie, manifestată mai întâi în capul "creştinului" nenăscut din nou, care merge tot mai departe la atingeri, săruturi nevinovate şi altele. Domnul Isus Hristos a spus că cine se uită la o femeie să o poftească în mintea lui, a şi comis adulter cu ea. El nu a spus că poftirea unei femei este "părtăşie creştină".

6. Ei cred că dacă cer bani de la enoriaşii din biserică înseamnă împlinirea Scripturii, când de fapt ei cer bani pentru folosuri personale. Sunt pastori şi conducători în bisericile creştine din lumea aceasta care nu trăiesc dintr-o muncă cinstită ca oricare altă persoană din biserică. Ei au case / vile mai mari decât oricare alte persoane din biserică, de la 2 maşini în sus, şi câte un costum de haine pentru fiecare duminică din an. Atunci când ei vin la biserică şi invocă "zeciuiala", ei de fapt se gândesc la "partea lor" şi salariul lor. Domnul Dumnezeu ne-a chemat să lucrăm pentru pâinea de toate zilele cu sudoarea frunţii noastre, nu cu abureala gurii noastre.

7. Cântă cântece din cadrul bisericii, dar de fapt ele sunt minciuni. Astfel de creştini au ajuns să facă slujbele din biserică precum o marionetă, dacă unu fluieră în faţă, ei dau din picior, dacă se cântă un cântec, cântă şi ei. Sfânta Scriptură spune că închinătorii adevăraţi se vor închina lui Dumnezeu în duh şi în adevăr - aceasta înseamnă să trăim o viaţă reală şi responsabilă, nu urmarea unei tradiţii religioase şi a unui program preconceput care nu are nimic de a face cu Dumnezeu, credinţa sau închinarea autentică.

8. Ei cred că există Dumnezeu, dar nu cred că Isus Hristos ne-a chemat să ne luăm crucea zi de zi şi să-L urmăm. Creştinii din zilele noastre cred că există un Dumnezeu, dar de fapt îi neagă existenţa prin ceea ce vorbesc, cum îi tratează pe oameni, sau cum se folosesc ei de divinitate. Când au bani şi sunt fericiţi nu există decât ei şi fericirea lor; când sunt bolnavi şi în necazuri, încep să urle la Dumnezeu. Acum sunt cu Dumnezeu, secunda următoare sunt cu lumea. Isus ne-a chemat să trăim o viaţă de răstignire zilnică a firii păcătoase, o viaţă în care să reflecte lumina şi dragostea Lui prin oameni. Făţărnicia este un semn care trădează pe aşa mulţi oameni din bisericile de astăzi. Şi Dumnezeu este atât de ruşinat şi batjocorit din cauza lor!

9. Creştinii nenăscuţi din nou sunt revoltaţi când le spui că trebuie să se nască din nou, sau când le spui că trebuie să se pocăiască de un anumit lucru din viaţa lor. Dacă spui unui creştin nenăscut din nou să se lase de pornografie sau de alte vicii care încep să iasă la lumină, el începe să se lupte contra ta. El nu îşi dă seama că stă în păcat, şi trăieşte o viaţă duplicitară. Dacă te iei de viaţa lui că trebuie să se lase de fumat, îţi va spune că în Biblie nu scrie nicăieri că a fuma este păcat, sau a bea vin, sau alte vicii. Pentru astfel de oameni, a face păcate este la fel cu a merge la biserică, atâta timp cât nu îi vede nimeni în ascuns, dar sunt prezenţi la toate slujbele de biserică, ei se consideră "autentici".

Nu mare ne va fi mirarea când vom ajunge în Rai - aceia dintre noi care vom ajunge, desigur - şi nu vom întâlni pe mulţi dintre cei care aici jos pe pământ se credeau... "mai sfinţi decât Papa"! O altă mirare care o vom avea sus în ceruri va fi că nu vom întâlni pe mulţi pastori care au predicat la amvoanele bisericilor altceva în afară de pocăinţă şi schimbarea minţii. Poate că secunda şi clipa care o trăieşti acum este de fapt şansa finală a lui Dumnezeu pentru tine de a te întoarce cu toată inima spre El să te schimbe. Fă-o chiar acum, acolo unde eşti. Nu vei regreta ulterior. Şi lasă-l pe Hristos să locuiască în tine.
"Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine." (Galateni 2:20)

https://crestinismtrait.blogspot.com/2014/02/semne-ca-ai-crestini-nenascuti-din-nou.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu