luni, 20 mai 2019

Săptămâna Bibliei în Familie: Cum pot fi liderul spiritual al familiei mele?

Săptămâna Bibliei în Familie: Cum pot fi liderul spiritual al familiei mele?
Este dificil să găsiți zilnic timp pentru părtășie în Cuvântul lui Dumnezeu ca familie atunci când munciți, aveți responsabilități acasă și în comunitate. De aceea am creat Săptămâna Bibliei în familie: ca să-ți oferim mijloacele potrivite pentru a îndrepta atenția familiei înspre Isus. Săptămâna aceasta am pus la un loc Planuri care îți ajută familia să petreacă timp în Cuvântul lui Dumnezeu și să vă apropiați unul de celălalt. Ajută-ți familia să crească spiritual citind sau ascultând împreună unul din planurile dedicate Săptămânii Bibliei în familie.
„Să puneți aceste cuvinte ale mele în inima voastră și în sufletul vostru. Să vi le legați de mână ca semn de aducere-aminte și să vă fie ca niște bentițe între ochi. Să‑i învățați pe copiii voștri, vorbindu‑le despre ele când veți fi acasă sau în călătorie, când vă veți culca sau vă veți trezi.  DEUTERONOM 11:18-19
Iată ce poți citi împreună cu toată casa ta în Săptămâna Bibliei în familie:
Înviorează-ți căsnicia cu pasiune spirituală
Extras din noua carte a lui Gary Thomas, „A Lifelong Love”, în care acesta vorbește despre scopul etern al căsătoriei. Învață metode practice care te pot ajuta să transformi căsătoria ta într-o relație care să-i inspire și pe alții, oferindu-le viață spirituală. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Căsătoria
Căsnicia este o relație provocatoare și plină de satisfacții, însă de multe ori uităm că „DA”-ul pe care l-am spus este doar începutul. Din fericire, Biblia are multe de spus în privința căsătoriei, atât din perspectiva soțului, cât și a soției. Pasajele scurte din Scriptură pe care le veți întâlni în fiecare zi a planului sunt concepute pentru a vă ajuta să creșteți în înțelegerea dumneavoastră asupra scopului lui Dumnezeu pentru căsnicia dumneavoastră—și să aprofundeze de-a lungul procesului relația cu partenerul de viață. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Iertare
Iertarea este o parte fundamentală a credinţei creştine. Puterea ta de a ierta crește pe măsură ce vorbești cu Dumnezeu şi meditezi la Cuvântul Lui. Următoarele versete, dacă sunt memorate, te pot ajuta să fii mai iertător în fiecare zi. Lasă-ţi viaţa să fie transformată prin memorarea Scripturii! Pentru un sistem complet de memorare a Scripturii, vizitează: http://www.MemLok.com. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Dragoste și Căsătorie
Prin atenția asupra căsătoriei noastre în contextul Scripturii, noi Îi oferim lui Dumnezeu posibilitatea să ne descopere noi profunzimi legate de relația noastră și să ne întărim legătura noastră. Planul de lectură „Dragoste și căsătorie” vă supune atenției în fiecare zi un pasaj din Scriptură și scurte idei cu care să inițiați discuții și rugăciuni cu partenerul. Acest plan de lectură de 5 zile este o angajament de scurtă durată pentru a vă ajuta să investiți într-o relație pe viață. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Sex
Sexul este peste tot. E foarte uşor să cazi în capcana masturbării, poftelor trupești şi impurităţii sexuale. Dumnezeu aşteaptă de la noi să rămânem puri, să ne bazăm pe Duhul Lui şi să ne dezvoltăm controlul de sine. Acest plan de șapte zile te poate duce pe calea purităţii şi a trăirii după standardul pe care Dumnezeu l-a stabilit pentru noi. Găseşte pe cineva de încredere şi parcurgeţi împreună aceste pasaje, pentru că a da cuiva socoteală este crucial când vine vorba de integritate sexuală. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Mânia 
Mânia este o problemă cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat. Acest plan de citire de șapte zile îți va da o perspectivă biblică, cu un scurt pasaj de citit în fiecare zi. Citește pasajul, acordă-ți timp să privești cu sinceritate la propria persoană, și permite-I lui Dumnezeu să îți vorbească în situația ta. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
7 lucruri pe care Biblia le spune despre rolul de părinte
Să crești copii este greu, chiar și în cele mai bune circumstanțe. În acest devoțional, timp de 7 zile, părinți reali — care sunt și membri în echipa YouVersion — împărtășesc cum aplică principiile din Cuvântul Lui Dumnezeu acestui aspect important din viața lor. Devoționalul fiecărei zile include un Verset Ilustrat pe care îl poți folosi pentru a partaja propria experiență. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Familia este prioritară 
Una din cele mai răspândite probleme a societății mereu grăbite în care trăim este cum să creezi un echilibru între viața personală, familială și profesională, domenii în care cu toții dorim să excelăm. Aceasta de multe ori creează tensiune, stres inutil, dând naștere problemelor de sănătate, stres la locul de muncă și eventual eficiența în ceea ce facem, are de suferit. Folosind acest plan, în care sunt descrise cele 7 domenii ale bunăstării, ne va ajuta să ne aranjăm viața în așa fel încât să o administrăm mai bine și să devenim lucrători și dezvoltatori ai relațiilor familiale. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Meditații zilnice despre educație părintească intențională
Scopul acestor meditații este să vedem ce vrea Cuvântul lui Dumnezeu să ne spună despre provocările pe care le întâlnesc toți părinții. Fiecare zi include un pasaj din Scriptură și un exemplu al modului de aplicare a acestuia în încercările și biruințele avute atunci când îți conduci familia către maturitate spirituală. Conținutul planului este creat de „Parenting by Design”, o lucrare din Fort Worth dedicată instruirii părinților despre cum să-și conducă copiii în același mod în care Dumnezeu își conduce copiii. Vezi întreg planul în aplicația YouVersion AICI!
Cum să ne înțelegem bine cu ceilalți
Toți am avut de a face cu vreun conflict la un moment dat în viața noastră. De ce? Pentru că suntem oameni și oamenii greșesc. Dar, nu trebuie să ne fie frică de conflict. De fapt, o discuție constructivă în contradictoriu poate duce la relații mai strânse. Prin acest plan de 5 zile, vom analiza de ce conflictul contează pentru Dumnezeu și cum ne putem confrunta bine cu ceilalți. Vezi întreg planul în aplicațiaYouVersion AICI!
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/19/saptamana-bibliei-in-familie-cum-pot-fi-liderul-spiritual-al-familiei-mele/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu