marți, 21 mai 2019

CIAD Fermierii creștini impuși să plătească „Diya” – o componentă a legii Șaria

CIAD Fermierii creștini impuși să plătească „Diya” - o componentă a legii Șaria 
Creștinii din națiunea majoritar musulmană a Ciadului se confruntă cu niveluri tot mai intense de persecuție din partea autorităților locale și cu violențe din partea grupării islamiste Boko Haram și a militanților musulmani crescători de animale. Activitățile Boko Haram se intensifică în jurul lacului Ciad, în sud-vestul țării, unde locuiesc multe comunități creștine de fermieri.
Un alt tip de persecuție anti-creștină vine prin impunerea diyei (bani pentru sânge) asupra creștinilor. Diya, o componentă a legii șaria, este compensația acordată pentru vătămări sau daune. Se plătește victimei, familiei sau comunității musulmane. Dezavantajează fundamental creștinii, deoarece nemusulmanii primesc mai puține compensații decât musulmanii pentru un prejudiciu similar. De asemenea, nu este reglementată de stat și, prin urmare, se pot comite abuzuri în numele ei.
Rugați-vă pentru creștinii care trăiesc sub persecuție în Ciadul majoritar musulman, ca noaptea lor să se prefacă în zi și, în prezența întunericului, lumina Domnului Isus să strălucească și să se apropie de ei (Iov 17:11-12). Cereți ca Numele Domnului să fie pentru ei un turn puternic, un loc de scăpare din calea răului când alergă la El și Îl cheamă (Proverbe 18:10). Rugați-vă ca nimic ce ține de viața lor să nu mai fie sub asalt și să locuiască acolo în pace. Rugați-vă ca guvernul din Ciad să se asigure că toți cetățenii sunt tratați ca egali și creștinilor nu li se impune legea șaria.
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/20/ciad-fermierii-crestini-impusi-sa-plateasca-diya-o-componenta-a-legii-saria/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu