luni, 13 mai 2019

Ziua a 7-a: Insulele Maldive – Un paradis fără Hristos | #Pray30Days

   12-05-2019 17:30:30

Ziua a 7-a: Insulele Maldive – Un paradis fără Hristos | #Pray30Days

„Am făcut ceva greșit?” ne întrebau de obicei prietenii noștri maldivieni dacă nu reușeam să-i vizitam timp de numai o săptămână. Maldivienii sunt un popor foarte ospitalier iar prietenilor noștri le făcea plăcere să ne ofere ceai și mâncare delicioasă la orice oră din zi, oricând puteam trece pe la ei.
Insulele Maldive sunt alcătuite dintr-un lanț de 26 de atoli cu sute de insulițe frumoase în Oceanul Indian la sud-vest de India și Sri Lanka. Ele sunt un adevărat paradis pentru turiști, însă în spatele acestei frumuseți exterioare se ascunde un mare întuneric spiritual. Maldive sunt prin lege o națiune 100% musulmană, fără nici un fel de libertate religioasă.
Corupția, divorțul, abuzul femeilor și fetelor tinere, precum și consumul de droguri sunt larg răspândite. Consumatorii și traficanții de droguri pot fi condamnați la ani grei de închisoare, însă acest lucru nu rezolvă problema.
Foarte puțini maldivieni îl cunosc pe Isus ca și Mântuitorul lor personal. După mai mult de 20 de ani de traducere a Bibliei, doar o parte a ei este disponibilă în limba maldiviană (sau dhivehi). Întotdeauna a fost dificilă găsirea unor vorbitori nativi capabili și dispuși să ajute la traducere și corectură, din cauza fricii de autorități, a rezervelor față de Biblie sau din cauza convingerilor religioase.
Motive de rugăciune

Consumul de droguri distruge vieți și familii. Rugați-vă pentru cei ce suferă să experimenteze libertatea lui Hristos și această libertate să se răspândească peste tot în Maldive.


Rugați-vă pentru mai multă libertate religioasă, pentru oportunități de a răspândi Evanghelia și pentru înaintarea lucrului în traducerea Scripturilor.


Rugați-vă ca maldivienii să îl cunoască pe Hristos ca Mântuitor și Domn personal și să se formeze apoi să crească o rețea de biserici în case. Folosește-te de Isaia 42:1-4 pentru inspirație.
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/12/ziua-a-7-a-insulele-maldive-un-paradis-fara-hristos-pray30days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu