joi, 9 mai 2019

O fetiță de 14 ani vândută unui musulman a fost întoarsă părinților în Pakistan

O fetiță de 14 ani vândută unui musulman a fost întoarsă părinților în Pakistan
În Pakistan, fetele și femeile creștine sunt foarte vulnerabile, în pericol de a fi răpite, convertite forțat la islam și căsătorite împotriva voinței lor cu musulmani (de regulă cu răpitorul). Autoritățile rareori intervin.
În februarie 2019, o fată creștină în vârstă de 14 ani numită Shalat a fost răpită din Faisalabad, Pakistan, și vândută unui bărbat musulman, Zafar Iqbal. Acesta i-a schimbat numele în „Ayesha” și a forțat-o să se căsătorească cu el, în ciuda faptului că fata era cu doi ani sub vârsta legală, care este de 16 ani pentru femeile din Pakistan. Fata a trebuit, de asemenea, să accepte convertirea forțată la islam, înainte de căsătoria ilegală cu Zafar. Poliția a adus-o pe fată la Curtea Supremă din Lahore pe 10 aprilie și judecătorul Tariq Saleem Shaikh a hotărât întoarcerea ei la părinți.
În aceeași lună, o mamă creștină din Pakistan, Saima Iqbal, a fost luată cu forța din casa ei în seara zilei de 25 februarie. A fost răpită, torturată și forțată să se convertească la islam de către un musulman, Muhammad Khalid Sati, care a obligat-o apoi să se căsătorească cu el.
Soțul creștin al lui Saima, Naveed Iqbal, a raportat problema la poliție, care inițial a refuzat să investigheze cazul și a ținut partea răpitorului. Naveed a spus că poliția a acționat numai după ce el a amenințat că își dă foc.
Saima s-a întors la soțul ei și la cei trei copii (în vârstă de 4, 8 și 13 ani) după ce răpitorul a fost arestat pe 5 martie. „Am contestat în tribunal convertirea forțată și căsătoria forțată a soției mele”, a spus Naveed, care așteaptă verdictul Curții.
Mijlociți pentru fetele și femeile creștine din Pakistan, cerând ca Domnul să vegheze asupra lor la plecare și la venire (Psalmul 121:8). Rugați-vă pentru o restaurare completă pentru Shalat și Saima, după experiențele lor teribile de răpire, convertire forțată și căsătorie. Fie ca adevărul că ele sunt în Isus Hristos să le aducă mângâiere, nu rușine, și o mireasmă de har și speranță, nu de condamnare (Romani 8:1).
Rugați-vă ca autoritățile pakistaneze să fie determinate să oprească astfel de întâmplări pentru fetele și femeile care sunt vizate în acest fel și cereți ca instanța să recunoască faptul că Saima este creștină și este căsătorită cu Naveed.
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/08/o-fetita-de-14-ani-vanduta-unui-musulman-a-fost-intoarsa-parintilor-in-pakistan/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu