miercuri, 8 mai 2019

Statul Alabama: Camera Reprezentanților a aprobat un proiect de lege care interzice avortul

Statul Alabama: Camera Reprezentanților a aprobat un proiect de lege care interzice avortul
Casa Reprezentanților din Alabama a votat săptămâna aceasta adoptarea unui proiect de lege care ar interzice aproape toate avorturile din acest stat. Potrivit CBN News, proiectul de lege privind dreptul la viață, ar cataloga efectuarea unui avort drept „crimă de gradul A”, indiferent de stadiul în care este sarcina. Pedeapsa ar putea varia de la 10 la 99 de ani de închisoare.

„Când o femeie este însărcinată, avortul nu mai este legal”, a declarat republicanul Terri Collins, sponsorul proiectului de lege.
În această săptămână, Alabama a votat în favoarea aprobării proiectul de lege chiar și după ce democrații nu au dorit să participe la vot. Rezultatul fiind de 74 (pentru) – 3 (împotriva). Democrații din cadrul Camerei au încercat să impună un amendament care ar fi permis o excepție în cazuri de viol sau incest. Proiectul de lege permite o  excepție, și anume în cazul în care sănătatea sau chiar viață mamei sunt puse în pericol.
Propunerea va ajunge acum la Senatul de Stat pentru a fi examinată.
Uniunea pentru Libertatea Civilă din Alabama a spus că intenționează să conteste proiectul de lege în instanță, dacă acesta va fi aprobat și de Senat și devine o lege. „Oamenii din acest stat votează un proiect de lege neconstituțional și sperăm ca membrii Senatului să realizeze impactul său negativ. Sperăm că vor opri ca acest proiect să devină o lege, altfel va fi contestată în instanța federală”, a spus un reprezentant al Uniunii pentru Libertatea Civilă într-o declarație.
Mulți consideră că acest proiect de lege din Alabama poate fi folosit pentru a contesta „Roe v. Wade”, decizia din 1973, care a legalizat avortul în SUA.
În noiembrie 2018, alegătorii din Alabama au aprobat o nouă modificare anti-avort în limbajul din constituția statului. Noua modificare afirmă că statul recunoaște „drepturile copiilor nenăscuți”.

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/07/statul-alabama-camera-reprezentantilor-a-aprobat-un-proiect-de-lege-care-interzice-avortul/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu