duminică, 19 mai 2019

Ziua a 13-a: „Patulii” din Asia Centrală | #Pray30Days

Ziua a 13-a: „Patulii” din Asia Centrală | #Pray30Days
„Patulii” sunt un grup de oameni puternici și independenţi, locuitori ai zonelor de munte, şi care pot parcurge cu uşurinţă un drum de o zi doar pentru a petrece un timp cu prietenii. Până recent, regiunea muntoasă în care aceştia trăiesc nu avea nici măcar acces pentru autovehicule, însă prin muncă grea (şi multă dinamită) s-a realizat o cale de acces de-a lungul văilor pe care oamenii o pot parcurge mai uşor pentru a-şi face aprovizionarea şi pentru a obţine servicii medicale.
Izolarea i-a făcut pe „patuli” să fie oameni care se sacrifică în numele ospitalității. Fără magazine sau case de oaspeţi, casele oamenilor simpli oferă un loc de odihnă pentru călătorul obosit care urcă pe potecile muntoase. Ei te întâmpină cu o pâine făcută din mălai, muiată în fasole roşie sau o supă de iaurt cu găluşte şi nu contează câţi oaspeţi apar, ei întotdeauna vor zice: „Dumnezeu va purta de grijă.”
„Patulii” numără cam 300.000 de oameni ce trăiesc în Asia Centrală şi cuprind cinci grupări etnice ce vorbesc limbi diferite. Cunoscuţi pentru modul lor direct de a fi, onești şi cu un pronunțat simţ al umorului, vieţile lor sunt presărate cu conflicte, legalism religios, violență, boli şi moarte. Mulţi „patuli” îşi părăsesc locul de baştină din cauza fricii de a fi implicaţi în crime motivate de răzbunare familială, din lipsa hranei sau din dorinţa de a oferi o educaţie pentru copiii lor. Extremismul islamic generează de asemenea conflicte şi frică pe scară largă.
Fatima, o femeie „patuli” care a suferit multe greutăţi explică: „Pot suporta orice durere, însă mă simt disperată atunci când nu ştiu cu ce am greşit sau dacă lucrurile se vor îndrepta spre bine.” Până acum, nici unul dintre „patuli” nu l-a acceptat pe Hristos.
Motive de rugăciune:
Rugaţi-vă pentru pace, speranţă şi o înţelegere a Dumnezeului Bibliei şi a unei vieţi spirituale îmbelşugate aşa cum ne-o promite Domnul Isus în Ioan 10:10.


Rugaţi-vă ca ei să fie binecuvântaţi şi să audă veşti bune pe munte, vezi Isaia 52:7.
Această regiune are nevoie de un efort curajos pentru a face ucenici, pentru a trimite lucrători și fonduri, şi chiar de minuni care să îndrepte acest popor spre Isus. Rugaţi-vă potrivit cu Matei 9:38.

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/18/ziua-a-13-a-patulii-din-asia-centrala-pray30days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu