sâmbătă, 18 mai 2019

Duhul Sfant si calauzirea profetica - Vali Paul, pastor, Baia Mare

















Noi suntem chemati ca sa slujim in Imparatia lui Dumnezeu. Si Dumnezeu comunica, El nu a vorbit doar o data, candva, si apoi S-a retras in tacere, ci El comunica in continuare. Iar profeticul este canalul prin care Dumnezeu comunica tot timpul cu noi. A facut-o in Vechiul Testament, a facut-o si in Noul Testament si stim modul de slujire profetic. El ne-a lasat o continuitate in invatatura Noului Testament, si Dumnezeu ne vorbeste si astazi. E normal pentru ca El isi zideste Biserica Lui si astazi, si Duhul Sfant e la lucru pregatind Mireasa pentru Domnul Isus. Este normal sa continue profeticul.



Cand vorbim de profetic, ar trebui sa intelegem cum stau lucrurile. Profeticul nu e doar acea vorbire a slujbei profetice, asa vorbeste Domnul. In Romani 12, Dumnezeu spune ca El a pus in fiecare om, din creatie, anumite daruri. Iar dintre darurile din creatie, unul este si profeticul. Adica Dumnezeu a pus in noi acea abilitate de a-L auzi si de a comunica cu Dumnezeu, si El vrea sa dezvolte aceasta abilitate in continuare.
Si Duhul Sfant da daruri, putem citi despre ele in 1 Corinteni 12, iar aceste daruri sunt pentru folosul celorlalti. Dumnezeu doreste sa Isi zideasca Biserica, si prin profetic, ii zidim pe ceilalti.
Daca vorbim despre slujba de profet, cum citim in Efeseni 4, aceasta slujba este pentru desavarsirea sfintilor. Si astazi sfintii trebuie desavarsiti. Si toate aceste lucruri au de-a face cu profeticul, cu abilitatea de a-L auzi pe Dumnezeu si de a comunica mai departe. Pentru ca profeticul nu inseamna doar ca eu aud si e doar pentru mine, ci e urmarit binele celuilalt, zidirea celuilalt, desavarsirea sfintilor. De aceea, trebuie sa cunoastem acest lucru si sa-l dezvoltam pentru gloria Lui.

https://alfaomega.tv/viata-spirituala/intimitate-cu-dumnezeu/7159-duhul-sfant-si-calauzirea-profetica-vali-paul-pastor-baia-mare#axzz5oBu7wBht


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu