marți, 21 mai 2019

Ziua a 15-a: Musulmanii din Chicago | #Pray30Days

Ziua a 15-a: Musulmanii din Chicago | #Pray30Days
Peste jumătate de milion de musulmani veniţi din toată lumea s-au stabilit în regiunea din jurul oraşului Chicago din S.U.A. Comitatul DuPage, în partea de vest a oraşului, are una dintre cele mai ridicate concentraţii ale populaţiei musulmane din ţară, cu un procent de 6% musulmani, sau aproximativ 60.000 de persoane.

Există mai multe naţionalităţi împrăştiate în regiune, unele grupuri fiind concentrate în anumite zone. Sud-Asiaticii se găsesc în partea de nord a oraşului Chicago, în cartierul numit „Mica Indie”, diverse naţionalităţi arabe se găsesc în partea de sud. Sirieni, afgani, iranieni, irakieni şi o diversitate de africani, mulţi dintre ei refugiaţi, trăiesc răspândiţi prin tot oraşul şi prin suburbii, mulţi dintre ei sunt mici comercianţi sau deţin mici restaurante. Zona este împânzită cu moschei mari, bogat ornamentate, precum şi alte moschei mai mici, ce funcționează în spații amenajate în foste magazine.
Mulţi dintre aceşti musulmani au mult mai multe oportunităţi de a auzi despre Isus de când au venit în S.U.A. Multe organizaţii evanghelistice, biserici şi chiar persoane pe cont propriu fac misiune printre aceşti musulmani şi ucenicizează prin ospitalitate, prietenie, studiu biblic, cursuri de limbă engleză şi servicii de închinare. Musulmanilor din America le place să fie ospitalieri cu creştinii care le trec pragul oferind ceai, fructe, gustări şi adesea chiar şi o masă cu specific oriental sau sud-asiatic.
Atunci când prieteniile devin mai strânse, creştinii din America se pot ruga şi îi pot sprijini pe prietenii lor musulmani când aceştia au greutăţi legate de adaptarea la viaţa din America, sau îi pot ajuta cu copiii care trebuie să frecventeze o şcoala americană sau cu ajutorul pentru rudele rămase în ţările de baştină, aflate în război, să găsească de lucru şi să-şi facă noi prieteni.
Motive de rugăciune
  • Rugaţi-vă pentru creștinii din Chicago să reflecte dragostea lui Hristos către musulmanii din zonă. Citeşte şi Fapte 17:26-27.

  • Rugaţi-vă pentru creştinii care s-au convertit de la islam precum şi musulmanii prieteni, care îl caută pe Isus, dar încă nu au devenit credincioşi, şi care se adună împreună la studiu biblic, să crească în credinţă şi ascultare faţă de Hristos Domnul.

  • Rugaţi-vă pentru imigranţii musulmani ca să aibă o tranziţie uşoară la viaţa din America, să aibă acces la educaţie, să înveţe limba şi să fie deschişi  relaţii în a lega relaţii cu vecinii lor creştini.
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/20/ziua-a-15-a-musulmanii-din-chicago-pray30days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu