marți, 14 mai 2019

Descoperirea ,,incredibilă”? Cercetătorii susțin că au găsit drumul ,,Exodului”

Descoperirea ,,incredibilă"? Cercetătorii susțin că au găsit drumul ,,Exodului"
O echipă de cercetători biblici care încearcă să refacă traseul pe care Moise l-a urmat când i-a condus pe israeliți din Egipt, spun că au găsit dovezi că Muntele Sinai este de fapt în estul Arabiei Saudite.
Ryan Mauro, de la ,,Fundația de Cercetare Thomas Doubting” (DTRF), a declarat pentru Daily Star Online că echipa sa a călătorit în Arabia Saudită de trei ori pentru a aduna dovezi.
,,Ce am găsit acolo a fost pur și simplu incredibil”, a spus Mauro. ,,Nu puteam să cred că toate aceste dovezi au fost atât de aproape de noi, și totuși, foarte puțini din afara regiunii era conștient de ele.”
Deși există hărți și o cronologie Biblică, cercetătorul consideră că teoria sa este cea mai plauzibilă.
Mauro a spus că a găsit dovezi că Moise a despărțit Marea Roșie în Golful Aqaba, într-un loc cunoscut acum ca plaja Nuweiba. Acolo, distanța de la un mal la celălalt ar fi de doar 12,875 m și 33 metri adâncime. El crede că au trecut prin vechiul Madian și s-au oprit la Muntele Sinai, ceea ce susține el este că Muntele Sinai este acum vârful Jabal al-Lawz din Arabia Saudită.
Teoria că Jabal al-Lawz ar fi Muntele Sinai, nu este nouă și a fost pentru prima dată răspândită de academicienii tradiționali, dintre care mulți se întreabau dacă întreaga poveste a Exodului este adevărată, iar unii merg până acolo încât resping existența lui Moise.
În raportul despre descoperirea DTRF, CBN NEWS a raportat că Muntele Sinai este asociat în mod tradițional cu peninsula Sinai din Egipt și că acolo se află o mănăstire care ar fi fost construită pe locul unde se crede că Dumnezeu a vorbit lui Moise dintr-un rug aprins.
Mauro își susține teoria, afirmând că există și dovezi ale unui cimitir vechi, care pare să se potrivească cu uciderea celor care s-au închinat înaintea vițelului de Aur. Cimitirul s-ar afla chiar la baza muntelui.
Aproape de acest loc, Mauro insistă că echipa sa a descoperit și ,,Stânca Horebului” (Exodul 17:6). Vechiul Testament spune cum Moise a lovit stânca, făcând să țâșnească apă din ea pentru a stinge setea israeliților. Cercetatorul spune că a găsit o stâncă, aparent ,,erodată” de apă, așezată pe un deal, despărțită în două.
SURSA: CBN News
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/13/descoperirea-incredibila-cercetatorii-sustin-ca-au-gasit-drumul-exodului/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu