sâmbătă, 25 mai 2019

Al-Qaeda luptă pentru preluarea puterii și schimbarea conducerii statului după legea Șaria în Algeria

Al-Qaeda luptă pentru preluarea puterii și schimbarea conducerii statului după legea Șaria în Algeria
De vreme ce președintele Abdelaziz Bouteflika și-a anunțat demisia în 2 aprilie, crește îngrijorarea că teroriștii Al-Qaeda vor prelua acum controlul în Algeria și vor încerca să umple vidul politic lăsat de plecarea președintelui în vârstă de 82 de ani. Președintele a demisionat după ce a condus țara 20 de ani, fiind sfătuit de armată să demisioneze în urma protestelor din ultimul timp. Începând din 22 februarie, sute de mii de algerieni din toată țara au organizat proteste săptămânale, cu sloganul „Pleacă, înseamnă pleacă!”
Președintele camerei superioare a Parlamentului algerian, Abdelkader Bensalah, a devenit președintele interimar al țării în cele 90 de zile până la alegeri. Dar un lider de proteste a declarat că demonstrațiile din stradă vor continua deoarece „nu acceptăm guvernul (interimar)”.
La începutul lunii martie, un lider al Al Qaeda din Azerbaidjanul Islamic (AQIM), Abu Ubaydah Yusuf al-Anabi, le-a cerut musulmanilor din Algeria să se unească pentru a se asigura că Algeria este condusă după legea șaria. Al-Anabi, numit „terorist” de către Departamentul de Stat al SUA în 2015, le-a cerut cetățenilor să respingă orice identitate regională sau etnică și să fie uniți ca „fii ai islamului” pentru a crea un emirat islamic. El a încurajat poporul algerian să-și asume responsabilitățile religioase și să respecte „morala islamică și etica șariei” la demonstrațiile din stradă.
Apelul lui Al-Anabi la unitate se referă la profunda diviziune dintre comunitatea arabă (aproximativ 70%) și comunitatea berberă (aproximativ 30%) din Algeria. Berberii sunt descendenți ai popoarelor din regiunea Maghreb, nordul Africii. Arabii sunt descendenți ai invadatorilor și cuceritorilor musulmani din secolul al șaptelea. În ultimele decenii a existat o creștere semnificativă a bisericii în rândul berberilor algerieni, deoarece ei renunță la islam ca să-L urmeze pe Hristos.
Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice lideri integri în guvernul algerian și în societatea algeriană, pentru că „dreptatea înalță o națiune” (Proverbe 14:34). 
Rugați-vă ca Al-Qaeda să nu instituie un stat islamic condus după legea șaria în Algeria. 
Rugați-vă ca mâna Domnului să fie peste alegerile stabilite pe 4 iulie și cereți ca noul președinte să asigure libertatea religioasă pentru toți cetățenii. 
Mijlociți pentru biserica algeriană, care este în continuă creștere și e formată în majoritate din convertiți de la islam și copiii lor. Situația ei a fost când bună, când rea sub președintele Bouteflika, uneori având parte de o mai mare libertate, alteori îndurând presiuni.
 Rugați-vă ca Domnul să îi umple de pace pe credincioși în timp ce așteaptă rezultatul alegerilor din iulie.
Sursa: Fondul Barnabas
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/24/al-qaeda-lupta-pentru-preluarea-puterii-si-schimbarea-conducerii-statului-dupa-legea-saria-in-algeria/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu