duminică, 12 mai 2019

Un tânăr de la un liceu din Colorado şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii dintr-un atac armat

Un tânăr de la un liceu din Colorado şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii dintr-un atac armat
Kendrick Castillo, un elev care potrivit poliţiei s-a interpus între doi trăgători care au năvălit marți într-un liceu din Colorado şi colegii săi, a fost comemorat de comunitate şi amintit ca un adevarat erou.
Miercuri seara un priveghi s-a ținut în memoria tânărului de 18 ani şi a altor 8 elevi care au fost răniţi în împușcăturile care au avut loc la şcoala Stem School din Highlands Ranch, o suburbie a orașului Denver din statul american Colorado.
Castillo a fost ucis în încercarea sa de a-şi proteja colegii, în timp ce a sărit peste banca sa asupra celor doi ucigași care năvăliseră în clasă dându-le colegilor săi timp ca să poata fugi din clasă.
„El a făcut ce trebuia să facă, era în firea lui să sară în ajutorul altora. Ăsta era el! Când îi văd pe toți colegii care au fost salvaţi datorită fiului meu ştiu că moartea lui nu a fost în zadar. Ştiu că fiul meu nu a ezitat să facă ceea ce a făcut. Însă ca parinte, trebuie să vă spun, este un sentiment sfâșietor,” a declarat John Castillo, tatăl lui Kendrick.
Prietenii lui Kendrick spun despre el că era prietenos, avea un zâmbet molipsitor şi un delicat simţ al umorului.
„Era o persoană uimitoare,” îşi aminteşte Cecilia Bedard, care îl știa pe Castillo din şcoala primară. „Era cred cel mai dulce copil pe care l-am cunoscut. Nu l-am auzit niciodată să spună o glumă răutăcioasă.”
Un tânăr de la un liceu din Colorado şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii dintr-un atac armat
Evanghelistul Franklin Graham l-a omagiat pe Castillo şi a făcut un apel la rugăciune spunând: „Suferim alături de familia lui Kendrick. În loc să sărbătorească împreună cu el absolvirea liceului, familia şi prietenii se pregătesc pentru înmormântarea lui. Vreți să spuneti o rugăciune acum pentru ei, precum şi pentru cei opt care au fost răniți la şcoala STEM? Eroismul lui Kendrick  şi sacrificiul său nu vor fi uitate”, a conchis Franklin Graham.
Un alt elev este menționat ca fiind un erou, pentru că şi-a riscat viaţa pentru a dezarma pe unul dintre atacatori. Brendan Bialy este un elev în ultimul an de liceu și care spera să se poata înrola în Marina americană.
„Intervenția să a fost decisivă pentru a-i salva şi proteja pe profesori şi colegii săi,” spune capitanul de marină Michael Maggiti.
Bialy spune că el, Kendrick şi un al treilea elev au sărit asupra atacatorilor în încercarea de a-i opri să-şi ducă la indeplinire planul criminal.
Ziarul Denver Post informează asupra unui protest al elevilor care s-a desfăşurat miercuri seara, aceștia ieșind de la priveghiul care era în desfăşurare şi manifestându-şi nemulțumirea la adresa unor politicieni democrați prezenți la priveghi şi care au făcut declaraţii privind controlul armelor de foc. Elevii au spus că ei voiau doar să se vorbească despre colegii lor care au avut de suferit.
Atacatorii au fost reținuti şi au fost prezentați în faţa instanţei joi, ei putând fi condamnați pentru comiterea a peste 30 de capete de acuzare, ce includ crimă şi tentativă de crimă.
Școala STEM din Highlands Ranch se află doar la câţiva kilometri de şcoala Columbine, unde 12 elevi au foct ucişi în anul 1999, în timpul unuia dintre cele mai negre masacre ce au avut loc în școlile din America.
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/10/un-tanar-de-la-un-liceu-din-colorado-si-a-dat-viata-pentru-a-si-salva-colegii-dintr-un-atac-armat/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu