duminică, 5 mai 2019

The Times:Medici demisionari și apeluri la încetarea „experimentului transgender” la care sunt supuși copiii


The Times a publicat pe 8 aprilie 2019 o investigație în mai multe articole cu privire la experimentele pe care o clinică specializată în „tranziția de gen” le face pe copii care se pretind „transgender” și la fundațiile care susțin „tranziția de gen”. Oferim azi traducerea primei părți: „Calls to end transgender ‘experiment on children’” – Staff quit NHS clinic over ethics and safety fears”. Articolele complete pe website-ul ziarului sunt accesibile doar prin subscripție.
Singura clinică din sistemul sanitar de stat britanic specializată în „gen” riscă să realizeze un „experiment pe viu”, prin trimiterea a sute de copii către intervenții medicale radicale, care le vor schimba viețile, fără suficiente dovezi ale efectelor pe termen lung ale acestor proceduri, au avertizat experți.
Reporterii ziarului „The Times” au stat de vorbă cu 5 medici care au demisionat ca urmare a îngrijorărilor privind tratamentul aplicat copiilor vulnerabili, care vin la clinică prezentându-se ca transgender.
Ei consideră că unii copii cu tendințe homosexuale, care își pun la îndoială sexualitatea, sunt diagnosticați în mod greșit ca „transgender” de către clinica aceasta, numită „Serviciul de Dezvoltare a Identității Genului” (GIDS).
Toți cei cinci foști angajați au fost responsabili cu a decide ce tânăr care se identifică drept transgender ar trebui să primească blocanți de hormoni, pentru a le opri dezvoltarea sexuală. Marea majoritate a celor care încep un astfel de tratament, odată ajunși la 16 ani, trec la administrarea de hormoni pentru sexul opus, o procedură ireversibilă.
Specialiștii sistemului sanitar de stat din Marea Britanie (NHS) au avertizat că au fost puși pe calea către tranziție de gen copii și adolescenți vulnerabili, înainte ca experții să aibă posibilitatea de a analiza cauzele confuziei lor de gen.
Un profesor de la Oxford a exprimat de asemenea îngrijorări cu privire la siguranța terapiilor medicamentoase utilizate de clinică, spunând că tratamentele au fost „susținute cu dovezi de slabă calitate, sau în multe cazuri, cu absolut nicio dovadă.”
Numărul tinerilor cărora li s-a recomandat să meargă la clinica din nordul Londrei a explodat. În 2010 au existat 94 de trimiteri. Până anul trecut erau deja 2.519. Cel mai tânăr avea vârsta de trei ani. Cei cinci doctori se numără în rândul celor cel puțin 18 membri ai personalului care au demisionat în ultimii trei ani.
Vă recomandăm
Într-un document intern, văzut de către ziariști, clinica GIDS a recunoscut că trebuie să își îmbunătățească sistemul de trimiteri și felul în care a obținut și înregistrat consimțământul informat, înainte ca tinerii să fie trimiși către intervenții medicale radicale, care le-au schimbat viața.
„Am simțit, în ultimii doi ani, că ceea ce m-a ținut în slujbă a fost sentimentul că un număr uriaș de copii erau în pericol. Am fost acolo pentru a proteja copiii de la a fi distruși”, a spus unul dintre doctori.
„Acest tratament experimental nu doar că este aplicat copiilor, ci este aplicat copiilor foarte vulnerabili”, a spus un altul.
Toți cei 5 sunt de părere că fundațiile de susținere a transgenderilor, cum ar fi „Sirenele”, au un efect negativ prin promovarea tranziției de gen ca o soluție-panaceu pentru adolescenții dezorientați. Fundațiile neagă acuzația.
Doctorii au spus că deseori s-au simțit sub presiunea de a recomanda tinerilor tratamente dure, chiar dacă nu au crezut întotdeauna că este în interesul medical al indivizilor respectivi.
Clinica a spus că a folosit medicamente autorizate pentru pubertate precoce, ale căror efecte pe termen lung erau cunoscute și a insistat că serviciile sale erau sigure și că „în dovezile din ce în ce mai multe privind rezultatele unor astfel de terapii, există puține efecte negative raportate”. „Întotdeauna punem bunăstarea tânărului în centrul muncii noastre”, a transmis clinica.
Specialiștii și-au exprimat îngrijorarea că mulți copii au decis că vor să-și schimbe sexul după ce au fost hărțuiți de homofobi. Totuși acești tineri au fost direcționați către calea tratamentului hormonal de schimbare de sex, fără ca doctorii să analizeze în fiecare caz posibilitatea ca ei să fie numai homosexuali.
Un medic a spus că se teme că utilizarea de terapie hormonală pentru acești copii ar putea duce la un scandal. GIDS respinge afirmațiile, declarând că oferă un serviciu „sigur” care respectă și înțelege complexitatea cazurilor.
În conformitate cu regulile clinicii, o persoană tânără care a început pubertatea poate fi direcționată către blocanți hormonali. Efectul acestora este reversibil fizic, în măsura în care organismul va continua să se dezvolte dacă medicația este întreruptă, dar efectul asupra dezvoltării creierului pe termen lung este necunoscut. Tratamentele cu hormoni ai sexului opus, cu efecte ireversibile, pot fi prescrise de la vârsta de 16 ani.
Carl Heneghan, director al Centrului de Medicină de la Universitatea din Oxford, a declarat: „Având în vedere numărul mic de dovezi, utilizarea de medicamente pentru ceea ce ele nu sunt destinate (pentru a se obține rezultate care nu sunt acoperite de licența medicamentului) în tratamentul disforiei de gen înseamnă în mare măsură un experiment pe viu și nereglementat asupra copiilor.”
Serviciul a insistat că evaluarea internă „nu a identificat nicio problemă imediată în ceea ce privește siguranța pacienților sau deficiențe în abordarea generală aplicată“.
GIDS a spus că a dedicat suficient timp și grijă la fiecare pas, pentru a se asigura că pacienții au înțeles consecințele potențiale ale alegerilor lor. Personalul nu are idei preconcepute cu privire la tratamentul adecvat și discuțiile în jurul sexualității „acum formează o parte mai explicită a abordării noastre de evaluare și explorare”, au mai afirmat reprezentanții clinicii.
Adresând îngrijorările cu privire la lipsa dovezilor, aceștia au adăugat: „Doar în ultimii ani a crescut dramatic numărul tinerilor căutând servicii specializate la nivel mondial. Înainte de asta, cifrele au fost mici și de aceea a fost greu de colectat suficiente probe pentru a evalua în întregime tratamentele. Noi și alte servicii specializate din lume, suntem implicați activ în cercetarea privind caracteristicile și nevoile tinerilor care frecventează aceste servicii.”

http://www.culturavietii.ro/2019/04/30/the-times-medici-demisionari-experiment-transgender-pe-copiii-disforie-de-gen/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu