miercuri, 15 mai 2019

Lumea are nevoie de mai mulți „Cowboy”

   14-05-2019 09:07:34


Lumea are nevoie de mai mulți „Cowboy”

Subject: A native American Indian cowboy on a horse over a cliff looking into the distance.
Am urmărit recent un videoclip promoțional produs de Universitatea din Wyoming intitulat: „Lumea are nevoie de mai mulți cowboy”. Nu am fost niciodată un cowboy, dar când am revăzut acest videoclip, mesajul său părea să aibă sens.
În videoclip se punea întrebarea: „Curiozitatea arzătoare – ce s-a întâmplat cu ea? Când am încetat să ne gândim la noi întrebări și să căutăm răspunsuri la ele? Ar trebui să urmăm pus și simplu niște cărări hotărâte dinainte chiar dacă nu ne duc nicăieri niciodată?… când este atât de mult de explorat în afara cărării bătătorite? Lumea are nevoie de mai multă cutreierare, de mai mulți oameni deschiși la minte însetați după o provocare. Lumea are nevoie de mai mulți cowboy… Este spiritul luptătorului, al deschizătorului de uși, genul de spirit care tânjește să dovedească ceva…”
Nu vreau să promovez această Universitate. Nu am fost niciodată în Wyoming. Dar acest videoclip sugerează ceva important, și nu doar pentru educație. Pe măsură ce ne uităm la rolul nostru – la chemarea pe care o avem fiecare – ca oameni de afaceri, cred că ne-ar folosi dacă am îmbrățișa acest „spirit de cowboy”. Pentru că imaginea de cowboy pare să se potrivească oriunde, indiferent de cultură, etnie, gen sau tradiție.
Privind la viața lui Isus Hristos și la ucenicii Lui, așa cum ne sunt prezentați în Biblie, vedem că deși erau pescari, negustori, chiar vameși, cu toții au avut ceva din această abordare tip cowboy. Isus le-a poruncit să meargă împotriva curentului culturii și a religiei majoritare, urmărind teritorii noi, nedescoperite.
Printre lucrurile pe care le-a făcut Isus, a fost și să declare libertatea față de comportamentul legalist; să simplifice principiilor pentru viața de zi cu zi; să redea demnitatea și aprecierea fără precedent față de femei; și a arătat un nou mod, revoluționar, de a avea și de a dezvolta o relație practică cu Dumnezeu. În piața de muncă de azi, mai ales pentru noi – aceia care afirmăm credința noastră în Hristos și încercăm să Îl urmăm pe El – putem și noi să cultivăm această mentalitate de cowboy, de curiozitate, îndrăzneală, inovație și dorință pentru noi provocări. Iată câteva exemple:
Stați departe de cărări bătătorite. De multe ori, cursul culturii din jur și presiunea mulțimii ne împing în direcții pe care merg și alții, dar Isus ne-a îndemnat să alegem altă cale. „Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.” (Matei 7:14)
Fiți fideli unei credințe bine stabilite. În ziua de azi, virtuți ca loialitate sau dedicare sunt date la o parte. Dar, la fel ca un cowboy, care înțelege bine cine este și ce face, evitând orice altceva care l-ar putea distrage, și noi trebuie să ne concentrăm pe cine suntem și de ce ne-a pus acolo Dumnezeu: „…alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu sau dumnezeilor Amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului”. (Iosua 24:15)
Îndrăzniți să fiți diferiți. În fiecare zi suntem tentați să „ne potrivim chipului veacului acestuia”, după cum spune Romani 12:2, dar ca ambasadori ai lui Isus Hristos noi suntem chemați să fim diferiți, astfel încât viața noastră și modul de abordare la locul de muncă să ridice întrebări în mintea altora: „Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţă şi teamă.” (1 Petru 3:15).
de Robert J. Tamasy
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/14/lumea-are-nevoie-de-mai-multi-cowboy/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu