joi, 16 mai 2019

Ziua a 10-a: Poporul Afar din Djibouti. Lapte de cămilă în deșert | #Pray30Days

 30 zile de rugăciune, Important, Interne, Rugăciune
Ziua a 10-a: Poporul Afar din Djibouti. Lapte de cămilă în deșert | #Pray30Days
A oferi de lapte de cămilă unui străin nu este ceva neobișnuit pentru poporul afar. Laptele este servit într-un castron nu foarte adânc. Să-l refuzi este considerat o impolitețe. Tradiția este importantă pentru afari, un popor care trăiește în regiunile joase din Djibouti, Eritrea și Etiopia. Căldurile mari și seceta caracterizează viața de zi cu zi a acestor oameni care călătoresc alături de turmele lor de la o pășune la alta. Demult, afarii erau cunoscuți ca niște războinici fioroși. Musulmani mândri de ei înșiși, și-au apărat țara timp de secole.
Dar de când frontierele naționale le-au brăzdat teritoriul și mai multe războaie au lovit regiunea, cei aproximativ 1.6 milioane de afari au fost marginalizați. Seceta și lipsa apei de băut îi împing spre mahalalele orașelor. Aici, acești foști păstori și războinici mândri, trăiesc ca minoritate intre alte grupuri etnice. Ei nu mai au nici un fel de influență politică și nici dreptul la auto-determinare.
Acum câțiva zeci de ani, Evanghelia a ajuns la poporul afar. Biblia a fost tradusă în limba lor. Cu toate eforturile, Vestea Bună încă nu a străpuns inimile oamenilor. Însă în ultimii ani s-au petrecut câteva lucruri minunate și mai mulți afari îl urmează astăzi pe Isus. Prin vise și vedenii, unii din ei au devenit credincioși, însă prejudecățile și loialitatea fața de trib fac dificil ca acești credincioși să se adune și să formeze o comunitate. E nevoie ca ei sa aibă mai multă încredere unii în alții și să știe că în familia lui Dumnezeu au loc toți, fără discriminare. Cei care îl urmează pe Isus de curând sunt persecutați de către familie și de autorități. Cu toate acestea ei dau mai departe Vestea Bună cu mult curaj.
Motive de rugăciune
Foști musulmani, ucenicii lui Isus din poporul Afar au nevoie să-si cultive increderea unii in altii și să creeze oportunități de a avea părtășie împreună. Rugați-vă pentru ei cu pasajul din Efeseni 4:2-4.


Rugați-vă pentru lucrătorii creștini care îi instruiesc pe noii credincioși, să aibă înțelepciune și discernământ.

Afarii care sunt pastori nomazi  au nevoie de pășuni și apă. Rugați-vă cu binecuvântările Psalmului 23 pentru ei.

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/15/ziua-a-10-a-poporul-afar-din-djibouti-lapte-de-camila-in-desert-pray30days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu