marți, 14 mai 2019

Ziua a 8-a: Emiratele Arabe Unite – lux și sărăcie lucie |#Pray30Days

Ziua a 8-a: Emiratele Arabe Unite - lux și sărăcie lucie |#Pray30Days
Înainte ca Emiratele Arabe Unite (EAU) să devină renumite pentru bogăția de resurse petroliere, ele erau cunoscute pentru practicile de recoltare a perlelor din stridii. Din mai și până în septembrie, corăbii tradiționale navigau în apele Golfului Persic în căutare de perle. Riscându-și viețile, căutătorii făceau 50 de scufundări într-o zi plină.
După ce câștigurile erau împărțite cu căpitanul și echipajul navei, cei mai mulți scufundători rămâneau cu o sumă nesemnificativă, comparativ cu munca grea și periculoasă pe care o făceau. În ciuda sărăciei, cetățenii emiratelor se mândreau cu spiritul lor ospitalier – oferind mâncare, băutură și cazare la orice străin pentru cel puțin trei zile, fără să ceară explicații.
Dezvoltarea rapidă a transformat societatea din EAU în ultimii 40 de ani, iar căutarea de perle a dispărut aproape în totalitate. În schimb, cultura ospitalității a continuat, oamenii întreținând acum majlis (camere de zi), pregătite pentru oaspeții care le-ar putea trece pragul. Curmale, nuci, cafea, ceai și o înșiruire impresionantă de feluri de mâncare ce vor fi aduse oaspeților sunt un lucru obișnuit.
Capabili acum să fie generoși peste măsură cu oaspeții lor datorită prosperității, cetățenii emiratelor trăiesc într-o lume modernă cu construcții și servicii de primă clasă la care bunicii lor nici nu visau. Cu toate acestea, locuitorii celor șapte emirate sunt săraci spiritual.
Șansa de a găsi o perlă în interiorul unei stridii este de de 1 la 1.000. Dar șansa ca un cetățean al Emiratelor să fie ucenic al lui Isus este una și mai mică: probabil mai puțin de 1 la 50.000.  Emirienii ar putea încă să riște totul pornind în căutarea Perlei de mare preț – o comoară veșnică ce le-ar schimba viețile.
Motive de rugăciune
Rugați-vă pentru oamenii din Emirate să fie ca negustorul din Matei 13:45-46, gata să caute Împărăția lui Dumnezeu cu orice preț.

Rugați-vă pentru puținii credincioși locali să prindă curaj în a-și împărtăși credința cu familia și prietenii; rugați-vă pentru cât mai mulți credincioși imigranți care locuiesc în țară să își împărtășească credința cu localnicii.

Rugați-vă că EAU ajungă o lumină și o binecuvântare pentru țările din regiune.

Ziua a 8-a: Emiratele Arabe Unite - lux și sărăcie lucie |#Pray30Days
https://www.stiricrestine.ro/2019/05/13/ziua-a-8-a-emiratele-arabe-unite-lux-si-saracie-lucie-pray30days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu