vineri, 24 mai 2019

Ziua a 18-a: Poporul Saho din Eritrea şi Etiopia | #Pray30Days

Ziua a 18-a: Poporul Saho din Eritrea şi Etiopia | #Pray30Days
Călătorim pe graniţa dintre Etiopia şi Eritrea. Conflictul dintre aceste două ţări a început acum douăzeci de ani şi starea de război a durat ani de zile. În cele din urmă, cu greu, a venit şi pacea.
Am ajuns într-un sătuc unde suntem primiţi de către un credincios din localitate. Ne oferă cafea şi popcorn, care sunt încă calde. Porumbul nu creşte aici în zonele  înalte, însă este cultivat în zonele de coastă din Eritrea, unde trăieşte cea mai mare parte a grupului etnic Saho. Savurăm cafeaua şi aşteptăm…
Poporul Saho numără aproximativ 300.000 de oameni. Ei sunt de religie musulmană şi se ocupă cu creşterea animalelor. După ce Eritrea a obţinut independența în 1993, granița separă regiunea în care locuiesc Saho, şi de ambele părţi există soldaţi, tancuri şi artilerie gata să înceapă să tragă.
Printre Saho, trăieşte şi o mică comunitate catolică, ce s-a format ca urmare a ocupaţiei italiene de dinainte de Al Doilea Război Mondial. Există câteva porţiuni din Biblie care sunt traduse în limba Saho, iar traducerea completă este în lucru.
După o lungă aşteptare, ne întâlnim cu Tesfay. El a mers pe jos timp de şase ore prin munţi, doar ca să se întâlnească cu noi. Cea mai mare dorinţă pe care el o are este să le spună celor din comunitatea lui despre Isus. Tesfay este foarte fericit că am făcut un drum lung ca să-l vedem. Ne rugăm împreună şi apoi ne întoarcem fiecare la casa lui. Vom păstra legătura, ca să aflăm cum lucrează Dumnezeu printre Saho.
Motive de rugăciune:
Credincioşi cum este Tesfay sunt mesagerii Veştii Bune. Rugaţi-vă pentru ei din Romani 10:13-15.
Rugaţi-vă ca lucrul în traducerea Bibliei să progreseze astfel încât poporul Saho să audă Evanghelia.

Prietenii musulmani ai lui Tesfay duc o viaţă grea în regiunea muntoasă în care trăiesc pentru a-şi câştiga pâinea zilnică. 

Rugaţi-vă pentru ca pacea să domnească în această zonă de graniţă, şi viaţa oamenilor să cunoască o îmbunătăţire.

https://www.stiricrestine.ro/2019/05/23/ziua-a-18-a-poporul-saho-din-eritrea-si-etiopia-pray30days/?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu