marți, 7 aprilie 2020

Bebe Ciaușu: Un virus (infinit) mai periculos decât COVID 19












Situaţia prin care omenirea trece în perioada aceasta este una dificilă, ba chiar, din anumite puncte de vedere, este nemaiîntâlnită. Niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat ca peste două miliarde de oameni din aproximativ o sută cincizeci de ţări să fie în carantină (sau în orice altă formă de izolare impusă). Numărul celor infectaţi cu COVID 19 a trecut de 1.3 milioane, iar numărul celor decedaţi este de peste 65.000 de persoane. Şi ambele numere cresc în fiecare zi.
Situaţiile serioase cer evaluări şi acţiuni serioase. Cei responsabili au răspuns pozitiv avertismentelor şi directivelor autorităţilor (fie de teamă, fie din respect pentru autorităţi şi din dragoste pentru semenii lor). Sunt conştienţi că, deşi există o probabilitate destul de scăzută să se îmbolnăvească sau să moară, îi pot pune în pericol pe cei mai vulnerabili decât ei.
Există însă un virus de care este imposibil să te fereşti. De fapt, cu toţii îl purtăm în ADN-ul nostru spiritual. Este (infinit) mai periculos decât COVID 19 şi a pătruns până în adâncul fiinţei noastre, afectându-ne întreaga existenţă. Este virusul păcatului. Biblia spune: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23).
Acest virus este atât de perfid că ne-a atacat din momentul în care am fost concepuţi şi nu putem să scăpăm de el prin forţe proprii oricât de mult ne-am strădui. Nici cei mai pricepuţi oameni care au trăit vreodată n-au putut găsi o soluţie pentru combaterea lui, dimpotrivă, cele mai nobile eforturi de a scăpa de el nu fac decât să agraveze boala: „Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită” (Isaia 64:4). Aspectul mai dureros este că acest virus nu ucide doar trupul (prin vicii de tot felul), ci condamnă sufletul la o veşnică osândă: „Căci plata păcatului este moartea…” (Romani 6:23).
Vestea bună este că Dumnezeu a coborât la noi şi ne-a adus „vaccinul” de care aveam nevoie disperată. Sângele Domnului Isus Cristos, necontaminat de virusul letal al păcatului, este antidotul perfect. Şi este suficient pentru toţi. Este gratuit şi este îndeajuns. Da, „plata păcatului este moartea” DAR „darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Cristos, Domnul nostru.” „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16).
Mă rog pentru cei bolnavi de noul coronavirus să aibă parte de vindecare! Dar mă rog mai mult pentru toţi cei virusaţi de păcat să primească vindecarea din mâinile binecuvântate ale Marelui Medic Divin!
Bebe Ciaușu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu