vineri, 17 aprilie 2020

Ben-Hur: o poveste despre Hristos











https://youtu.be/NL8VrSfyUcs?t=253


https://youtu.be/NL8VrSfyUcs?t=4



57,9 K de abonați









Mulți urmăresc filmul „Ben-Hur” de





Paște. Fimul se bazează pe o poveste uimitoare. Așa cum ne va spune Wendy Griffith de la CBN, tot ce ține de Ben-Hur depășește realitatea vieții.


Wendy Griffith: În 1959 filmul de succes „Ben-Hur”a scris istorie cu 11 premii Oscar. Versiunea din 1925 revine la modă. Poate unii nu știu că această poveste clasică nu a fost creată de Hollywood. Ideea a venit din romanul de succes „Ben-Hur. O poveste despre Hristos,” publicat în 1880. Cartea spune povestea unei întâlniri cu Isus din Nazaret, care a schimbat viața unui prinț din primul secol. Autorul cărții este Lew Wallace, un adept al Renașterii.

Larry Paarlberg: El a încercat mai multe lucruri. I-a plăcut să picteze, i-a plăcut să scrie. I-a plăcut să fie creativ. I-a plăcut armata. El a devenit un avocat al acuzării. El a lucrat și în legislație.

Larry Paarlberg: Robert Ingersoll a avut mai multe cunoștințe despre Biblie. Nu predici împotriva unui subiect pe care nu îl cunoști.

Wendy Griffith: El a luptat în Războiul mexicano-american și în Războiul Civil și a devenit cel mai tânăr general maior în Armata Uniunii. S-a căsătorit și a avut un fiu. De-a lungul anilor, el a reluat povestea biblică a celor trei magi. Astfel, el a decis să scrie un articol pentru o revistă despre ei. Însă Wallace a avut multe de învățat despre Dumnezeu în timp ce s-a întâlnit cu renumitul ateu Robert Ingersoll.


Wendy Griffith: A venit timpul pentru ca Wallace să-și formeze propria opinie despre religie.
Voce pentru Wallace: Neștiința mea a fost dureroasă și foarte profundă. Mi-a fost rușine de mine însumi.
Wendy Griffith: Acesta este manuscrisul original al cărții „Ben-Hur. O poveste despre Hristos”, 650 de pagini scrise de mână, cu cerneală mov. Când Lew Wallace a dus acest manuscris la Harper&Brothers în 1880, ei nu au știut că vor scrie istorie în domeniul editurii. Cartea a avut mare succes în secolul al XIX-lea. Stocul nu a fost niciodată epuizat. Ce influență a avut „Ben-Hur” asupra țării după Războiul Civil?

Larry Paarlberg: La acel punct El a înțeles: „Nu voi publica această poveste. Nu am știut despre ce vorbesc. Trebuie să fac muncă de cercetare, trebuie să cunosc Biblia, trebuie să cunosc povestea.”

Wendy Griffith: La începutul muncii sale de cercetare, Wallace a creat acest persoanj fictiv, pe Iuda Ben-Hur care povestește evenimentele până la moartea și învierea lui Hristos. Wallace a început să Îl vadă pe Dumnezeu prin prisma personajului creat de el.
Voce pentru Wallace: „Înainte de a-mi fi terminat cartea, am ajuns să cred în Isus Hristos.”

Wendy Griffith: Faimosul fag al lui Wallace nu se mai află aici, s-a uscat după moartea lui și a fost înlocuit cu această statuie din bronz aflată în spatele meu și care îl reprezintă pe el. Wallace a visat la această clădire timp de mai multe decenii, dar nu a avut resursele financiare necesare de a o construi până la succesul lui „Ben-Hur.”
Larry Paarlberg: A fost cartea potrivită la momentul potrivit. Oamenii au căutat reconcilierea, au căutat împăcarea. Ei au explorat. „Cum a putut Dumnezeu să îngăduie un astfel de război?”


Wendy Griffith: După publicarea cărții, scrisorile au început să curgă, inclusiv o scrisoare de la președintele James Garfield. El a scris: „Prin această carte frumoasă și respectuoasă mi-ai ușurat povoara vieții zilnice.” În schimb Wallace s-a eliberat de poveri lucrând în aer liber. El a scris mult stând sub ceea ce cunoaștem noi a fi „Fagul lui Wallace”.

Voce pentru Wallace: Își întinde ramurile lăsate în jos, aplecate de bogăția frunzelor și mă înconjoară ca un cort verde și impozant.
Larry Paarlberg: Lew și-a construit acest refugiu privat.
Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 822, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri
Wendy Griffith: Wallace a construit acest refugiu al secolului al XIX-lea unde a scris zilnic până la moartea sa în 1905. Pe mormântul lui este trecut un citat din „Ben-Hur”, cuvintele unuia dintre magii săi îndrăgiți.

Voce pentru Wallace: „Eu n-aș da o oră de viață ca suflet pentru o mie de ani de viață ca om.”
Poți urmări oricând canalul Alfa Omega TV, chiar și dacă nu ai televiziune prin cablu: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-om...
Mulțumim că ne ajuți să răspândim Cuvântul Domnului și să vestim venirea Lui: https://alfaomega.tv/proiecte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu