joi, 30 aprilie 2020

IRAN: Autoritățile forțează creștinii să își declare public credința dacă vor să obțină carduri de identitate


QOM, IRAN | Photo by Majid Saeedi/Getty Images
În Iran, creștinii convertiți de la islam nu mai pot să își păstreze credința în secret după ce republica islamică a eliminat opțiunea „alte religii” din noul formular pentru eliberarea cărții de identitate națională. Biroul național de recensământ a redus opțiunile disponibile pentru noii solicitanți la cele patru religii recunoscute de Constituția iraniană: Creștinism, Iudaism, Islam și Zoroastrianism.
Aceasta înseamnă că convertiții creștini proveniți din familii musulmane care poate au preferat să nu își facă publică credința pentru a evita ostilitatea sau persecuția din partea familiei, a angajatorilor sau a autorităților trebuie acum să dezvăluie faptul că sunt creștini.
O persoană de contact a Fondului Barnabas a spus că acele cărți de identitate, obligatorii pentru fiecare cetățean cu vârsta de peste 15 ani, sunt un element necesar în viața de zi cu zi în Iran, deoarece se cer pentru a avea acces la servicii guvernamentale de bază sau pentru a efectua tranzacții bancare.
Persoana de contact a afirmat că schimbarea regulilor a fost în conformitate cu strategia guvernului de a hărțui convertiții (și alte grupuri religioase nerecunoscute) și de a-i forța astfel să emigreze. Acea persoană a mai spus: „Convertiții sunt arestați frecvent și apoi eliberați cu condiția să plece din țară – și, în unele cazuri, autoritățile le-au sugerat în mod deschis convertiților să părăsească țara. Deoarece atât de mulți pleacă, ajung lideri ai grupurilor de convertiți persoane cu prea puțină educație teologică și biblică.”
Aduceți înaintea Domnului frații și surorile din Iran și rugați-vă ca ei să fie puternici și curajoși în credința lor. Rugați-vă să fie fără frică, știind că Domnul este cu ei și nu îi va părăsi niciodată (Deuteronom 31:6). Cereți ca aceia care acum și-au dezvăluit pentru prima dată dragostea pentru Isus să descopere faptul că mărturia lor îi atrage și pe alții la El. Rugați-vă ca liderii creștini iranieni să înțeleagă tot mai profund bogăția și înțelepciunea lui Dumnezeu (Coloseni 2:2-3).
Sursa: Fondul Barnabas 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu