joi, 23 aprilie 2020

Oraș din Carolina de Nord dat în judecată după ce mai mulți demonstranți „Pro-Viață” au fost arestați


Mai mulți demonstranți pro-viață au intentat o acțiune împotriva unui oraș din Carolina de Nord, după ce aceștia au fost arestați sau citați în instanță din cauza unei demonstrații în fața unei clinici de avort.

Benham, Cities4Life și Global Impact Ministries, cunoscute și sub numele de „Love Life” (Iubește Viață n.tr), au intentat o acțiune împotriva orașului Charlotte și a regiunii Mecklenburg sâmbăta trecut la Tribunalul SUA din Carolina de Nord.
Potrivit plângerii, poliția i-a arestat pe manifestanții din fața clinicii „A Preferred Women’s Health” din Charlotte, chiar dacă respectau distanța dintre ei prevăzută de lege.
Reclamanții au susținut că poliția a fost selectivă în ceea ce privește punerea în aplicare a arestării, menționând că, în timp ce erau citați, „angajații clinicii se plimbau printre clienți iar numeroase persoane se plimbau prin parcuri sau trotuare”.
„Demonstranții de la „Cities4Life” și „Love Life”se rugau pe trotuar, mențineau o distanță sigură unul de celălalt și ofereau sfaturi și ajutor femeilor interesate”, a argumentat apărarea.
„În ciuda problemelor legate de sănătate și siguranță, care stau la baza restricțiilor COVID-19, oficialii guvernamentali nu pot și nu ar trebui să aplice în mod selectiv aceste reglementări. De asemenea, nu ar trebui să interzică activitățile protejate constituțional care nu pun în pericol sănătatea sau siguranța publică.”
Activiștii pro-viață sunt reprezentați de ADF, o firmă de avocatură conservatoare care a argumentat cazurile de libertate religioasă în fața Curțîi Supreme a SUA.
Consilierul principal al ADF, Kevin Theriot, a declarat, sâmbătă, într-o declarație, că „a crezut că arestările și citările au fost făcute pentru că guvernul vrea să îi pună pe oameni sub tăcere, fiindcă nu le place punctul lor de vedere. Susținem eforturile funcționarilor publici de a acorda prioritate sănătății și securității, dar dacă alte persoane sunt libere să discute pe trotuare sau să se plimbe prin parcuri, la fel ar trebui să fie și creștinii. Nu pot fi evidențiați pentru credințele lor religioase sau pentru că forma lor de vorbire este rugăciunea sau consilierea pro-viață, iar dacă clinicile de avort pot rămâne deschise în timpul crizei coronavirusului, la fel ar trebui să fie și organizațiile non-profit care oferă servicii sociale femeilor – în special atunci când sunt respectate normele de sănătate și securitate.”
Unul dintre cei doi frați gemeni a renunțat la o emisiune pe care o difuza online pe tema căsătoriei homosexuale, de acasă, după ce activiștii LGBT au pus presiune asupra lui.
Benham a postat un clip video în care apăreau agenți de poliție care îi arestau pe activiștii pro-viață pentru consilierea din afară clinicii de avort, aceasta fiind catalogată drept „o activitate neesențială”.
„Ne angajăm să luăm toate măsurile de precauție în timpul COVID-19, din acest motiv am menținut distanța socială și am rămas sub 10 persoane”, a declarat el.
SURSA | ChristianPost

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu