duminică, 19 aprilie 2020

Cofetarul din Colorado chemat din nou în judecată pentru refuzul său de face un tort pentru a celebra „tranziţia de gen”












Cofetarul american Jack Phillips a fost din nou chemat în judecată pentru refuzul de a-şi sacrifica convingerile sale religioase.
Phillips este proprietarul Masterpiece CakeShop din oraşul Denver, statul Colorado şi a fost dat în judecată de către Autumn Scardina pentru refuzul de a pregăti un tort cu care ea să-și aniverseze „tranziţia de gen”, conform CBN News.
În ziua în care Curtea Supremă a anunţat că va audia cazul lui Phillips împotriva Comisiei pentru Drepturi Civile din statul Colorado, Scardina a venit la cofetărie şi a solicitat un tort cu albastru şi roz care să sărbătorească tranziţia ei de gen. Phillips a refuzat să dea curs solicitării, datorită convingerii sale că Dumnezeu a creat i-a creat pe oameni ca bărbat şi femeie. Câteva luni mai târziu, Phillips a refuzat o nouă solicitare din partea lui Scardina de a face un tort care să-l înfăţişeze pe Diavol fumând marijuana.
Scardina a înaintat o plângere către Comisia pentru Drepturi Civile din Colorado. La câteva săptămâni după ce Curtea Supremă a dat câştig de cauză lui Phillips, Comisia pentru Drepturi Civile a decis că el a încălcat din nou legea. Phillips a dat în judecată Comisia şi în cele din urmă multe din acuzaţiile împotriva lui au fost respinse.
Acum Scardina, care este avocată, a deschis un nou proces împotriva lui Phillips în legătură cu acelaşi incident. În loc de a face apel la decizia Comisiei de a respinge acuzaţiile, Scardina solicită acum peste $100.000  de dolari pentru daune, penalităţi şi onorarii avocaţi.
Maureen Collins din partea Alliance Defending Freedom a reafirmat dreptul lui Phillips de a-şi administra afacerea conform convingerilor sale religioase. Conform Faithwire, ea a scris: „Trăim într-o ţară în care libertatea de exprimare şi drepturile religioase sunt protejate. În timp ce putem fi în dezacord asupra anumitor chestiuni, ar trebui să putem să trăim şi să lucrăm fără a ne încălca convingerile religioase. Jack Phillips, la fel ca orice alt lucrător cu abilităţi creative, are dreptul de a refuza să-şi folosească capacităţile artistice pentru a exprima mesaje sau a aniversa evenimente cu care nu este de acord.”
Jake Warner, un consilier juridic al ADF, a solicitat judecătorilor să respingă aceste noi acuzaţii. În argumentaţia lui a susţinut: „Autumn Scardina vrea să reia din nou acest proces şi asta nu este corect pentru dl. Phillips… Onorată instanţă acest proces trebuie să înceteze. Dl. Phillips nu îşi doreşte nimic altceva decât să se întoarcă la pasiunea lui, aceea de a face prăjituri.”
Phillips a câştigat procesul său în anul 2018 la Curtea Supremă a S.U.A. cu un vot de 7-2. Curtea a decis că Comisia pentru Drepturi Civile din Colorado a încălcat drepturile enunţate în primul amendament al Constituţiei S.U.A.. După acea victorie Maureen Collins a spus că „pentru unii, nu va fi de ajuns până când Masterpiece Cakeshop îşi va închide uşile şi Jack Phillips va ajunge în faliment. Ei vor ca Jack, un om de afaceri ca oricare altul din America, să platesca un preţ amar pentru îndrăzneala lui de a trăi conform cu credinţa lui.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu