joi, 16 aprilie 2020

Misionari prin rugăciune – chemare la implicare













Misionari prin rugaciune / April 16, 2020 / Leave a Comment / 

Cei dintâi oameni care au simțit responsabilitatea răspândirii creștinismului în lume au fost ucenicii Domnului Isus. Oameni care avut ochiul bine format ca să-i poată vedea secretul biruinței din fiecare zi. Preocuparea lor ca ucenici nu era cum să predice, nici cum să facă minuni, ci voiau să știe secretul rugăciunii. „Doamne învață-ne cum să ne rugăm.” Uitându-se la Învățătorul lor și-au dat seama că toată biruința constă în a petrece timp în rugăciune cu Dumnezeu. Una din afirmațiile lui R.A. Torrey despre rugăciune a fost: „De-a lungul istoriei au existat treziri religioase fără prea multă predicare, dar niciodată n-au existat treziri spirituale fără multă rugăciune.” 
Charles Spurgeon, prințul predicatorilor povestește despre cinci studenți la teologie care au petrecut un sfârșit de săptămână în Londra și erau foarte curioși să asculte câțiva predicatori care se bucurau de popularitate în vremea aceea. În drumurile lor, au ajuns într-o dimineață călduroasă și la clădirea în care predica Charles Spurgeon. Cum așteptau afară să se deschidă ușile adunării, s-a apropiat de ei un necunoscut și i-a întrebat: „N-ați vrea să vedeți sistemul de încălzire al bisericii noastre?” Deși nu erau prea curioși să afle despre așa ceva într-o duminică de iulie, din politețe, au acceptat invitația. Străinul i-a călăuzit pe treptele care coborau spre o sala de la subsol, a deschis ușurel o ușă și le-a zis șoptit emoționat: „Iată domnilor, sistemul nostru de încălzire!” Cu uimire, cei cinci studenți au privit o mare de peste 700 de suflete care erau îngenuncheate la rugăciune, cerând binecuvântare și har pentru serviciul care avea să urmeze. Necunoscutul care-i invitase să vadă minunea nu era altul decât Spurgeon însuși. Să ne mai mirăm că predicile lui mai sunt în circulație și astăzi?
Războiul pe care-l ducem zilnic este unul de natură spirituală și nu este ușor. Dacă diavolul reușește să ne fure timpul de rugăciune zilnică, atunci biruința va fi sigur de partea lui. Dacă noi însă îl biruim în ceea ce privește rugăciunea vom fi victorioși. Nu toți putem pleca până la marginile lumii să vorbim oamenilor despre Dumnezeu, dar toți avem posibilitatea să vorbim lui Dumnezeu despre oamenii pierduți în păcat. Watchman Nee spunea: „Rugăciunile noastre așază sinele pe care va veni spre noi (sau spre alții) puterea lui Dumnezeu. Asemenea unei locomotive, puterea divină este irezistibilă, dar nu poate veni decât dacă au fost așezat mai întâi sinele.” Pentru un creștin adevărat, rugăciunea este ceva fără de care nu poate trăi. Când ajungi să înțelegi ce anume înseamnă să trăiești o viață de rugăciune, este ușor să devii misionar prin rugăciune.
Știai că tu însuți poți fi misionar prin rugăciune?
Doamne, ce frumos ar fi și ce bine să putem merge să încurajăm creștinii persecutați din anumite țări ale lumii. Tragedia este că nu toți putem merge, dar putem fi misionari împreună cu ei prin rugăciune.
Misiunea Genesis oferă un program săptămânal numit: „Poți fi misionar prin rugăciune” pentru oricare țară dorești.

https://www.misiuneagenesis.org/2020/04/misionari-prin-rugaciune-chemare-la-implicare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu