sâmbătă, 25 aprilie 2020

Profesor de la Harvard atacă şcolirea acasă a copiilor


O profesoară de drept de la Universitatea Harvard a intrat în atenția opiniei publice de peste ocean, după ce a publicat un articol despre „riscurile” şcolirii acasă a copiilor, într-o perioadă în care şcolile din majoritatea ţărilor lumii sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus.
În ediţia mai-iunie a Revistei Harvard, Elizabeth Bartholet o profesoară de drept şi director al Programului pentru Apărarea Copiilor şi-a exprimat îngrijorarea că acei copii care sunt şcoliţi acasă nu vor putea contribui la o societate democratică.
„Întrebarea care se pune este dacă suntem de acord ca părinţii să aibă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, practic un control autoritar asupra copiilor de la 0 la 18 ani?” s-a întrebat Bartholet. „Cred că este periculos. Cred  că este întotdeauna periculos să pui oameni cu putere să aibă în grijă pe cei fără protecţie şi să le dai celor puternici o autoritate totală.”
Fără a cita vreun caz concret, profesoara de drept civil şi dreptul familiei a susţinut că copii şcoliţi acasă sunt supuşi riscurilor de abuzuri.
„Cred că o majoritate covârşitoare a legiuitorilor şi a poporului american, dacă ar analiza mai atent situaţia, ar ajunge la concluzia că ceva trebuie făcut,” a spus Bartholet.
Michael Donelly, director şi consilier în cadrul Asociaţiei pentru Apărarea Şcolirii Acasă (HSLDA), asociaţie care este şi ea vizată în articol, a declarat pentru Fox News că vederile exprimate sunt „extreme”.
„Recomandările distopice ale dnei Bartholet sunt absurde şi au cauzat agitaţie atât în mediul politic cât şi cel religios – aşa cum ar fi şi trebuit. Suspiciunea ei faţă de cetăţeanul american obişnuit este evidentă.”
Donelly a mai adăugat: „Apelul lui Bartholet pentru interzicerea şcolirii acasă, pentru că ea consideră părinţii care îşi şcolesc copii acasă ca fiind prea ignoranţi sau prea religioşi este în opoziţie cu zeci de ani de studii ale cercetătorilor care demonstrează că aceasta modalitate de educaţie are numeroase efecte pozitive la nivel academic, civic şi social.”
Melba Pearson, o tânără absolventa a Universităţii Harvard, care a fost ea însăşi şcolită acasă până la finalizarea studiilor preuniversitare, a declarat referitor la articol că este „un atac la drepturile şi libertăţile fundamentale care fac ţara noastră să fie ceea ce este.”
„Ideea că guvernul, care este deja ineficient şi inadecvat în atât de multe domenii, poate îngriji şi educa fiecare copil mai bine decât ar face-o proprii părinţi este greşită,” a spus Pearson.
Absolventa s-a referit şi la statisticile care sunt favorabile şcolirii acasă şi a spus că articolul care atacă educaţia acasă are o logică defectuoasă. Ea a spus că fost mai bine pregătită pentru a studia la Universitatea Harvard, considerată cea mai bună instituție de învățământ superior din lume, pentru că a fost şcolită acasă şi nu în ciuda acestui fapt.
„Este extrem de dezamăgitor că Harvard a ales să promoveze calea unei intelectualităţi totalitare care militează pentru un interzicerea libertăţilor care m-au ajutat pe mine şi pe mulţi alţii să aibă succes, pentru că aceste libertăţi sunt cele care fac America naţiunea măreață care este astăzi,” a concluzionat Pearson.
Sursa: Fox News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu