miercuri, 29 aprilie 2020

Confruntă Fricile: „Teama de Domnul și respectul dat bătrânilor”, de Remus Runcan

Leviticul 19:28-37, Efeseni 6:1-3 
Teama de Dumnezeu se răsfrânge asupra multor domenii al relațiilor noastre interumane. De fapt teama de Domnul ne modelează într-un mod extraordinar toate relațiile noastre: cu alții, cu noi înșine și chiar și cu lucrurile din jurul nostru.
Textul citit ne vorbește despre o formă de respect din ce în ce mai rar întâlnită în zilele noastre: respectul față de persoanele în vârstă. Să te ridici în picioare în fața perilor albi (v.32) pare a fi pentru noi ca și interdicția de a nu-ți tăia rotund colțurile bărbii (v.27).
Într-o generație în care se discută tot mai mult de eutanasie, în care politicienii se plâng de presiunea pe care o pun plătirea pensiilor asupra sistemelor publice de pensii, trebuie să afirmăm cu putere acest principiu de cinstire a persoanelor în vârstă.
Trebuie să începem cu cinstirea părinților așa cum este afirmat în Proverbe 23:22 „Ascultă pe tatăl tău, care te-a născut şi nu nesocoti pe mamă-ta, când a îmbătrânit!” Ascultarea și respectul dat părinților au drept consecință promisiunea unei vieți lungi și fericite, atât de mult dorită de această generație. Din păcate nu mulți sunt aceea care sunt gata să plătească și prețul respectului față de perii albi.
Rugăciune: Dumnezeule Tată îți mulțumesc pentru cinstea pe care ai dat-o Fiului Tăi Isus și Duhului Sfânt. Ca și semn al respectului pe care îl port Cuvântului și numelui Tău aș vrea să îmi dezvolt respectul pe care îl port persoanelor în vârstă, începând cu părinții mei, cu bătrânii bisericii și continuând cu toate persoanele în etate. Ajută-mă te rog să le prețuiesc mai mult și să găsesc moduri practice de a-mi arăta acest respect într-un mod onorant față de cei care au părul alb. Amin!
Remus Runcan este autorul a trei titluri de carte în limba română: „Se stinge o lume” (2015), „Capcanele Facebook-ului” (2016) și „Povestea lui Face” și două titluri în limba engleză: Virtual Communication (2015) și Facebook Mania (2020). Urmează să publice în curând un titlu de carte care vine să Confrunte Fricile. Puteți achiziționa online în format Kindle sau print, pe Amazon sau din Librăriile creștine Kerigma și Scriptum, cărțile semnate de Remus Runcan pentru creșterea, dezvoltarea și vindecarea dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu