luni, 27 aprilie 2020

Ziua în care sunt în centrul atenției popoarele fără acces la Evanghelie


„Ziua popoarelor fără acces la Evanghelie” a fost menționată pentru prima dată în țările vorbitoare de limbă franceză în 2019. Viziunea acestei acțiuni este de a aduce în centrul atenției un subiect foarte actual al Bisericii. Deși este central, acest subiect este în prea puțin cunoscut sau chiar neglijat.

„Vrednic eşti Tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile, căci ai fost înjunghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam.”
Trebuie să vedem această profeție din Apocalipsa 5:9 și ca o promisiune. Acest lucru se va întâmpla, putem fi siguri. Dumnezeul nostru este Atotputernic. Prin celelalte promisiuni din Biblie vedem că împlinirea acestui lucru se va realiza prin noi, oamenii, la porunca lui Dumnezeu, noi avem un rol de jucat, la fel ca primii apostoli, primii creștini au avut un rol în răspândirea Evangheliei în lume.
Cunoașteți popoarele Hassaniya, Malinke sau Chaoui? Aceste popoare, ca alte 7.000 din lume, nu au acces la Evanghelie. Aceste popoare „fără acces” reprezintă un total de aproximativ 3 miliarde de oameni.
Prin ce se definește un popor „fără acces la Evanghelie” când atâtea mijloace moderne sunt prezente în întreaga lume?
Aceste popoare nu au nici capacitatea, nici maturitatea de a-și evangheliza propriul popor. De obicei, nu au nicio Biblie în limba lor maternă, nici o biserică locală și nici credincioși care să îi poată învăța și ajută să crească în credința.
Credem că Dumnezeu cheamă pe fiecare dintre copiii săi să participe activ la lucrarea Sa pentru a face lucrători în toate popoarele pământului. Dar fără o voință fermă a Bisericii lui Isus Hristos de a le oferi acces la Vestea bună a Mântuirii, ei vor rămâne fără cunoașterea lui Isus…
Rugăciunea creștinilor este ca „Ziua popoarelor fără acces la Evanghelie” să inflorească dorința globală a Bisericii și că în lunile și anii următori, multe alte vocații misionare vor apărea și se vor materializa datorită ajutorului și sprijinului bisericilor din lumea întreagă. În cele din urmă, ne rugăm ca fiecare popor să aibă acces la Evanghelie, ca oamenii din toate națiunile să aibă posibilitatea de a experimenta mântuirea în Isus Hristos!
SURSA | LeCNEF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu