marți, 21 aprilie 2020

Creştini arestaţi în China după ce au participat la o slujbă de Paşte online

Un pastor şi câţiva enoriaşi au fost reţinuţi de poliţie după ce au luat parte la o slujbă de închinare online în Duminica Învierii.
Biserica Early Rain Covenant din provincia Sichuan din China a organizat o sesiune de închinare online cu membrii bisericii conectaţi din casele lor la internet. Agenţi ai securităţii chineze au identificat pe unii din cei care s-au conectat şi i-a arestat chiar în timp ce slujba era în desfăşurare.
Unul din membrii bisericii de casă a declarat pentru International Christian Concern (ICC) ca ea era conectată la slujba transmisă prin Zoom, când, la un moment dat, s-a făcut linişte.
La început ea a crezut că s-a întrerupt legătura, dar după câteva secunde a auzit zgomote ce păreau a fi o ceartă în care era implicat unul din membrii bisericii.
Ea a auzit cum cineva spune: „Cine sunteţi voi ca să faceţi asta?”
În casa unui alt participant la închinare, lumina s-a stins, iar alţii care au participat şi ei au început să primească telefoane în care au fost avertizaţi că poliţia îi va vizita curând.
Un alt membru al bisericii a declarat pentru ICC că a primit un avertisment de la poliţie în care i se spunea să nu mai asculte predici de la Wang Li, pastorul bisericii, care se află în închisoare.
„Nu participaţi în activităţi religioase interzise! Nu mai ascultaţi predicile pastorului! Dacă nu veţi respecta acest avertisment vom lua măsuri şi te vom reţine!”
ICC a spus că şase membri din acea biserică, care fuseseră reţinuţi, au fost între timp eliberaţi.
Biserica a devenit ținta autorităţilor încă din 2018, atunci când au criticat măsurile de securitate stricte introduse de autorităţi.
În luna decembrie a anului trecut, pastorul Wang a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru „incitare la subminarea puterii statului” şi „operaţiuni comerciale ilegale.”
ICC spune că aceste acţiuni ale poliţiei împotriva bisericii au pornit atunci când unul din membrii bisericii, Chen Ya, a deschis un proces împotriva autorităţilor pentru hărţuire ilegală.
Gina Goh, director al ICC pentru Sud-Estul Asiei, spune că autorităţile au monitorizat şi hărţuit membrii bisericii cu intenţia făţişă că biserica se va dizolva.
Ea a solicitat Naţiunilor Unite să schimbe decizia de a numi China în Consiliul pentru Drepturile Omului.
„Este o mare ruşine faptul că autorităţile chineze nu au încetat nici o clipă persecuţia bisericii Early Rain Covenant,” a spus ea.
„În această perioadă când poporul chinez suferă din cauza pandemiei de Covid-19, regimul autoritar chinez a decis să cauzeze şi mai multă suferinţă oamenilor.”
ȘtiriCreștine vă îndeamnă la rugăciune pentru fraţii şi surorile noastre din China. Rugaţi-vă că pastorul Wang Li să fie eliberat. Rugaţi-vă ca autorităţile chineze să relaxe restricţiile împotriva practicării credinţei. Rugaţi-vă pentru toţi credincioşii care suferă din cauza persecuţiei să fie mângâiaţi de către Duhul lui Dumnezeu iar credinţa lor să reziste ispitelor generate de frică şi anexietate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu