duminică, 2 februarie 2020

Pastorii baptiști David Nicola, Ionel Tuțac, soborul de preoți și babilonia ecumenismului






















(poza de mai sus preluată din lugojexpres.ro)

Eu ca unul care m-am pocăit dintre ortodocși am rămas stupefiat văzând o înregistrare video în care preoți de la ortodocși, greco-catolici, romano-catolici, reformați, evanghelici și chiar un reprezentant al comunității evreiești, cu toți s-au adunat în Biserica baptistă și au fost primiți acolo cu onoruri baptiste, ca niște slujitori ai lui Dumnezeu și frați creștini, având “lucruri minore” care ne despart după zisa pastorului Ionel Tuțac.

Pe deoparte aș vrea să-l invit pe fratele Ionel Tuțac nu să creeze punți de legătură prin ecumenism cu comunitatea din jur, ci mergând în satele României și predicând Evanghelia curată și chemând oamenii la pocăință, așa probabil se va alege cu ceva înjurături, poate cu o chelfăneală pe cinste și o să înțeleagă atunci că apostolul Pavel și diaconul Ștefan nu au făcut ecumenism cu evreii și păgânii vremii, ci le-a spus Adevărul cu prețul vieții.

În altă ordine de idei frați baptiști din Lugoj și stimați frați păstori, cum puteți să-mi spuneți mie care m-am pocăit de la ortodocși că pomeni, parastase, deci jerfe pentru morți, închinare la tablouri, preoția și ierarhia ortodoxă, spovedania și alte asemenea năzbâtii doctrinare ortodoxe pot să fie numite lucruri minore? Oare niciunul din biserica baptistă din Lugoj nu s-a găsit să oprească pe fratele Ionel Tuțac și să-l invite la studierea Scripturii și să pună în lumina la fel ca cei din Bereea tot ce spune, astfel încât să nu mai vorbească în afara Scripturii?

Unul din preoții catolici ne încântă cu ecumenismul sub care putem să ne iubim împreună, să ascultăm ce a zis marele papa la Blaj și dorința ca darul unirii între creștini, probabil cum îl vede biserica catolică, să ne facă una.

Mă întreb cum putem să fim una cu o biserică în care papa este marele conducător și care s-a îndepărtat de Învățătura sănătoasă a Bibliei până acolo încât în momentul de față lucrează la un ecumenism și cu islamul, când omul pus în capul acestei Biserici face public declarații care n-au nimic de-a face cu Evanghelia lui Hristos?

Unul din vorbitori vorbea foarte hotărât de ziua când vom avea împreună cu toți în unitate, sub umbrela ecumenismului probabil, Euharistia. Nu știu dacă frații pastori sau creștinii baptiști din Lugoj realizează diferența dintre Cina Domnului din bisericile baptiste și bisericile unde au o învățătură și practică diferită de cea Scripturală.
Noi ca și creștini baptiști nu putem iubi ecumenismul, asta deoarece este dată la o parte Scriptura și Învățătura sănătoasă, tocmai cu scopul de-a aduce sub o singură umbrelă pe toți creștinii și alte religii mondiale. Noi credem că unitatea poporului lui Dumnezeu poate să fie doar în Hristos, Adevărul, o unitate în Cuvântul Scripturii, nu putem să ne unim cu oameni care trăiesc în alte învățături, care sunt contrare Cuvântului lui Dumnezeu revelat.

Luând de exemplu proscomidia, este un ritual în care preotul ortodox pregătește Euharistia sau Cina, acest ritual este o practică contrară practicii stabilite de Hristos Domnul și apostolul Pavel din Scriptură. Preotul împunge pe Hristos cu un cuțitaș (sulița) acolo pe proscomidiar, se roagă pentru ca pâinea și vinul să fie prefăcute în Trupul și Sângele Domnului, pe urmă amestecă pâinea și vinul și le servește cu lingurița. Sigur că un asemenea ritual n-are nimic cu practica poruncită de Dumnezeu în Biblie, unde foarte simplu se ia în mâini pâinea, se face rugăciunea, se frânge și se împarte în mod simbolic Trupul frânt al Domnului, după aceea se ia paharul de vin, se face rugăciune și se împarte pe urmă vinul celor care sunt prezenți la Cină, în mod simbolic cu vinul care reprezintă Sângele Domnului. Mă întreb oare cum poate numi fratele Tuțac și poate accepta biserica baptistă ca acest misticism, această practică care n-are nimic în comun cu ce a poruncit Hristos Mântuitorul un lucru minor? Ce poate să-mi spună mie și ce poată să le spună fratele Tuțac ortodocșilor din România, odată ce ne despart „lucruri minore” și oamenii sunt invitați într-o biserică baptistă, să ne dorim să vină ziua euharistiei sub umbrela ecumenismului?

Sigur că trăim vremuri grele dragii mei frați baptiști și neoprotestanți, pe acolo era și un lucrător penticostal, probabil că o fi dus și dânsul salutările de la adunarea babiloniană la biserica dânsului, oricum noi cei care am venit la Hristos și am cerut botezul în biserici evanghelice și ne-am integrat în aceste biserici, ce ar trebui să facem referitor la astfel de acțiuni? Vedem cu vederea pe care Dumnezeu ne-a dat-o, că mulți pastori prin ecumenismul acesta și prin încercarea aceasta de-a împăca lumina cu întunericul de fapt au părăsit Integritatea Învățăturii sănătoase și nu mai țin calea strâmtă a pocăinței. Dacă le zici ceva, ei încearcă să te facă să taci, iau poziția ierarhilor ortodocși și catolici care văd poziția lor ca una de superioritate și imediat te amenință cu disciplina și probabil excluderea.

Aș întreba așa și eu ca unul mic și neînsemnat, oare din cultul baptist sau penticostal câți s-au sesizat privitor la acest ecumenism, oare câți pastori baptiști sau penticostali au fost trași de mânecă să înțeleagă că unirea unei Biserici creștine este în Hristos, în Adevărul Biblic, în Scriptură și nu în babilonia unor rugăciuni care nu trec nici de plafonul clădirii, asta deoarece n-au nimic de-a face cu Legământul cel Nou făcut de Hristos Domnul cu Biserica Sa răscumpărată.

2 Corinteni 6:14. Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul 15. Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios? 16. Cum se împacă templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.” 17. De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi. 18. Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic.” 1 Petru 2:9. Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;

Întâlnirea babilonian-creștină ecumenică o puteți viziona aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu