luni, 29 iunie 2020

Trei creștini iranieni au pierdut recursul împotriva pedepsei cu închisoarea














Conform unui reportaj al Christian Solidarity Worldwide (CSW), trei creștini condamnați la zece ani de închisoare în Iran, și-au pierdut recursul.
Pastorul Yousef Nadarkhani, diaconul Saheb Fadaie și Mohammadreza Omidi, membru al bisericii, au fost condamnați în anul 2017 fiind acuzați de „acțiuni împotriva securității naționale” prin „promovarea creștinismului sionist”. Cei trei bărbați au fost condamnați alături de un al patrulea creștin al cărui verdict de apel nu a fost încă emis.
Totuși, chiar dacă instanța de apel nu i-a achitat pe Nadarkhani, Fadaie și Omidi, sentințele lor au fost reduse. Nadarkhani și Fadaie au primit o pedeapsă cu închisoarea de șase ani iar Omidi a primit 24 de luni de închisoare, deși CSW a declarat că se așteaptă să fie eliberat în iulie.
Avocatul lor nu a exclus posibilitatea unui nou recurs.
Directorul executiv CSW, Mervyn Thomas, a declarat că este „profund dezamăgit” de sentințele pronunțate celor trei bărbați. El a solicitat eliberarea lor, și a cerut comunității internaționale să aducă în discuție tratamentul pe care Iranul îl aplică minorităților religioase. În plus, le-a cerut să facă presiuni asupra țării, pentru a pune capăt tuturor formelor de persecuție religioasă.
„Chiar dacă sentințele au fost reduse, noi continuăm să susținem că acestea ar fi trebuit suspendate complet”, a spus el. „Natura falsă a acestor acuzații și sentințele ulterioare excesive constituie o incriminare a creștinismului. Solicităm autorităților iraniene să respingă aceste acuzații și să-i elibereze imediat toți cei patru bărbați.”
Iranul se află pe locul 9 al Indexului Mondial Open Doors al celor mai persecutate țări din lume. Conform raportului Open Doors 2020 creștinii din Iran își păstrează credința în secret. Liderii grupurilor convertite la creștinism sunt arestați, urmăriți și primesc pedepse cu închisoarea pe durate lungi, fiind acuzați de „crime împotriva securității naționale”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu